Afbeelding
Foto:

Jubileum scholierenlopen

Venray | ATV Venray houdt op zaterdag 26 januari voor de 30e keer de Scholierenlopen.

Leerlingen van de basisscholen strijden in de Peel en Maas TV Scholierenlopen voor de Jo van Oers Memoriaal en de beker voor de actiefste school. Dertig jaar terug namen de atletiekvereniging en de gemeente Venray het initiatief tot het houden van veldlopen in de bossen van natuurgebied Vlakwater. Dit ter herinnering aan wethouder Jo van Oers, wethouder van onder andere sportzaken. Van Oers heeft ook veel betekent voor de atletiek in Venray en met name bij het tot toestand komen van een heuse atletiekbaan in Venray. Hierdoor kon de jonge atletiekvereniging zich verder ontwikkelen en is ATV Venray inmiddels één van de grotere verenigingen in Venray geworden.

Wethouder Anne Thielen gaat zaterdag het startschot lossen van een van de wedstrijden van de scholieren. Deze wedstrijden beginnen om 11.30 uur. Deze dag beginnen alle deelnemers met een warming-up door dansschool Myrna van Rens uit Venray, onmiddellijk gevolgd door de start van de wedstrijd voor de betreffende schoolgroep. Ook dit jaar worden weer de estafettes voor de groepen 3 tot en met 8 gehouden. Elk team mag uit maximaal twee jongens bestaan. Voor de groepen 1 en 2 worden de hazenlopen gehouden. Verder zijn er diverse nevenactiviteiten. Na afloop van elke wedstrijd ontvangen de deelnemers een herinnering aan deze 30e Scholierenloop. Na afloop van de wedstrijden wordt de wisselbeker voor de actiefste school uitgereikt en wordt bekendgemaakt welke school de Jo van Oers- Memoriaal 2019 heeft gewonnen.

Op 19 januari vindt de tweede extra training plaats voor de deelnemers aan de Scholierenlopen. Deze training onder leiding van looptrainers van ATV Venray is van 10.00 tot 11.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis. De start is achter gebouw Jong Nederland aan de Kempweg. Aanmelden geschiedt via de school tot maandag 21 januari. Op de wedstrijddag kunnen scholieren zich nog aanmelden tot een half uur voor de betreffende loop..

Op zondag 27 januari zijn de Rühl Haegens Molenaar lange cross en de WIVO korte cross. Voorts worden de Jumbo Winters jeugdlopen gehouden. De Vlakwatercross is voor jong en oud met aparte leeftijdsklasseringen. Aanmelden via www.inschrijven.nl tot woensdag 23 januari. Op de wedstrijddag kan nog worden ingeschreven tot een half uur voor de aanvang van de betreffende wedstrijd. De Vlakwatercross maakt al ruim een kwart eeuw deel uit van het LimBra crosscircuit en waaraan een negental Limburgse en Oost-Brabantse verenigingen deelnemen.