Barbara St. James in Mariakapel

Holthees | Jazz- en blueszangeres Barbara St. James staat op zondag 20 januari om 15.30 uur samen met haar combo op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees.

Barbara St. James (1990) weet zicht met haar karakteristieke sound te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz, blues en soulmuziek. Hierbij staan het leven, emotie en authenticiteit centraal. Ze wordt geprezen om haar (muzikale) persoonlijkheid, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor swing.

Ze zingt vanuit haar ziel. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is ze niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken. St. James speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting, Big Rivers en het Haarlem- en Delft Jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. In januari 2015 studeerde ze met lovende commentaren af aan het Rotterdams conservatorium waar zij destijds als 'bijzonder talent' werd aangenomen. Zowel in binnen- als buitenland timmert ze flink aan de weg.

Kaarten zijn te reserveren via de website www.mariakapel.nl of telefoon (0478)636948 of 06-16170433.