Afbeelding

Sportieve jaarstart Tennisclub Venray

Venray | Op zaterdag 12 januari vond de nieuwjaarsreceptie van Tennisclub Venray plaats. Ook dit jaar werd deze weer gehouden in Tennishal Maascourt, waar de leden om 15.00 uur werden verwelkomd door het bestuur. Met dank aan sponsor en clubtrainer Twan Lensen, die zijn vier indoorbanen beschikbaar stelde omdat de buitenbanen door de overvloedige regenval niet beschikbaar waren, werden er 3 rondes van 50 minuten getennist. Een prima gelegenheid om het nieuwe tennisjaar in te luiden.

Tijdens de traditionele terugblik op het afgelopen jaar door voorzitter Paul Spronken werden alle vrijwilligers bedankt voor hun enthousiasme en inzet in 2018 en werden de belangrijkste wetenswaardigheden vanuit de verschillende commissies besproken. Er was een speciaal woord van dank voor Lobke Smits, jeugdlid van het jaar, vanwege haar nimmer aflatende inzet en enthousiasme binnen de jeugdafdeling van de club.

Ook de prestaties van ons ICT-team werden uitgelicht. Door de veranderingen die doorgevoerd moesten worden voor de nieuwe website en het achterliggende systeem, de afhangzuil en de nieuwe KNLTB ClubApp is het een drukke periode voor hen geweest. Het resultaat mag er echter nu al wezen (kijk voor de nieuwe site op www.tennisclubvenray.nl). De komende maanden wordt de site nog verder geüpdatet en vinden er achter de schermen nog meer veranderingen plaats. Door al deze inspanningen en, niet te vergeten, prestaties, is het ICT-team dan ook uitgeroepen tot team van het jaar.

In 2018 is het ledenaantal flink toegenomen, zowel bij de junioren als de senioren, mede dankzij een succesvol verlopen introductieprogramma. Ook het komende jaar zal er een actief beleid gevoerd worden om het prestatief en recreatief tennis binnen de Venrayse gemeenschap te promoten. Het is duidelijk dat tennis in Venray weer flink in de belangstelling staat. Tennisclub Venray heeft in 2019 wederom een gevarieerd programma van tennisevenementen gepland om er voor jong en oud een succesvol en sportief tennisjaar van te maken.

Nadat de voorzitter de hal weer had overgelaten aan DJ Henk Boermans was het tijd voor een hapje en een drankje, kon er bijgepraat worden en vervolgens konden de voetjes van de vloer. De nodige carnavalskrakers, Duitse schlagers en populaire hits passeerden de revue en stonden mede aan de basis van een goede start van het nieuwe jaar.

Foto: Lobke Smits, jeugdlid van het jaar.