Voetbaltrainers verlengen contract

Venray | Venray-trainer Frans Koenen en assistent Mandy Passon hebben het contract bij eersteklasser SV Venray met één seizoen verlengd.

Beiden zijn bezig aan hun eerste seizoen bij het Venrayse vaandelteam. Koenen heeft het naar zijn zin bij Venray: "Het is duidelijk dat ik met een goed gevoel terugkijk op het eerste half jaar", aldus de trainer. "De samenwerking met Mandy en de rest van de staf bevalt prima. Ik vind dat we met een vijfde plek nog iets te laag staan. We hebben een hoop perspectief richting de tweede seizoenshelft en moeten ook mee gaan doen om de prijzen. De ambitie om terug te keren in de hoofdklasse ligt er. Dat is het minimale dat we met Venray na moeten streven." De komende tijd worden er gesprekken gevoerd met de rest van de technische staf. Het bestuur laat op de website van Venray weten dat 'van beide zijden werd aangegeven de prettige samenwerking te willen continueren zodat op de ingeslagen weg verder kan worden gegaan'.

Enkele kilometers verderop is ook trainersnieuws te melden, want Ruud Jenneskens gaat volgend seizoen voor zijn zevende seizoen in dienst bij Ysselsteyn. "We zijn de groep langzaam aan het verjongen", laat Jenneskens weten. "Het is zaak om een nieuwe, stabiele kern bij elkaar te krijgen. Daar zijn we dit seizoen al mee begonnen. Het enthousiasme in de groep is groot; dat is plezierig werken. Er zit nog genoeg rek in. We weten dat er een tijd komt dat de relatief oudere spelers stoppen, we hebben redelijk wat jonge spelers vast bij het eerste." Ysselsteyn, op zijn beurt, meldt 'uit te kijken naar de komende periode waarin het elftal zich wederom met goed succes wil handhaven in de derde klasse'. Ook de hoofdjeugdcoördinator, Zoran Gulev, blijft in het seizoen 2019-2020 verantwoordelijk voor de uitvoering van het technisch beleid van de jeugdafdeling. 'Nadat Zoran in 2018 is begonnen, gaan we op deze ingeslagen weg verder om de jeugdafdeling verder door te ontwikkelen'.

Meerlonaar Jeroen Denissen staat ook volgend seizoen onder contract bij SVOC'01. "In principe is de samenwerking vanuit twee kanten heel goed bevallen", aldus de trainer. "De selectie weer bij elkaar krijgen en de eenheid daarbinnen bevorderen was de eerste doelstelling. Dat is redelijk gelukt. De basis ligt er, we moeten ervoor zorgen dat we dat vol blijven houden en dat ook jongens van het tweede elftal graag blijven trainen."

Op dat vlak zag Denissen dit seizoen progressie. "Dit jaar trainen er op dinsdag minstens zestien spelers en op donderdag zo'n vijfentwintig. Als je duidelijk bent en afspraken nakomt, kun je volgens mij met iedere jonge groep werken. Het is een jong elftal, maar ze hebben plezier in het voetbal. De rest komt vanzelf." Denissen traint het eerste én tweede elftal, maar heeft tegenover het bestuur te kennen gegeven graag een aparte trainer voor het tweede elftal te zien komen.