Marleen Oudenhoven is met 21 jaar 'oudje' in het eerste team.
Marleen Oudenhoven is met 21 jaar 'oudje' in het eerste team. Foto: Henk Lammen

"Ik kan nu vrijuit spelen"

Venray | De subtopper in de tweede klasse tussen nummer vijf ActiveRooy en VC Vollan'65 uit Langenboom ging met een duidelijke 0-4 overwinning naar de Brabantse volleybalsters. VC Vollan, nummer drie op de ranglijst houdt daarmee aansluiting met de koplopers, de thuisploeg uit Venray haakt definitief af voor een toppositie.

Door Peter Schoeber

ActiveRooy hield geen punt over aan het thuisduel tegen VC Vollan. Voor een goed gevulde tribune in De Wetteling gingen de volle vijf punten naar de gasten uit Langenboom: 16-25, 20-25, 22-25, 21-25. Van enige teleurstelling was na afloop weinig te bespeuren. "Jammer van het verlies, het klinkt misschien vreemd, maar er wordt niet echt getreurd. Vollan speelde goed en daarom voelt dit niet echt als een nederlaag", relativeert speelster Marleen Oudenhoven.

"Wij hebben steken laten vallen, aanvallend waren we niet op ons best en er werd veel uitgeserveerd. We kregen kansen op meer maar door enkele punten op rij bij Vollan werd het voor ons lastig om de wedstrijd in ons voordeel te laten kantelen. Tot nu toe hebben we alleen verloren van ploegen, die boven ons op de ranglijst staan."

Bij ActiveRooy ontbrak passer/loper Loes Vervoort, normaal goed voor veel punten. Jessica van Doorn viel al vroeg in de wedstrijd uit met een omgeslagen enkel. Daar tegenover stond de rentree van spelverdeelster Lisanne Francken, die na haar zwangerschap zaterdagavond weer twee setjes meespeelde. Oudenhoven vond dat Mette van den Bekerom wel goed speelde. Coach Simone van den Bekerom deelde de analyse van haar routinier. "Tegen Vollan hadden we niets te verliezen. Ze staan bijna bovenaan en daar lag de druk. Daardoor waren wij niet gestrest, al zijn er wel duizenden dingen te benoemen, die voor verbetering vatbaar zijn. Wanneer je met passie speelt zie je ons ook punten maken."

Marleen Oudenhoven had gehoopt toch een setje te pakken. "Ik vind dat we dat ook verdiend hadden. Na de eerste set hadden we in de volgende sets daar wel kans op. Maar we waren niet constant genoeg", zegt de student Sociale Studies in Nijmegen. Op de ranglijst zakt ActiveRooy nu een plekje en staat zesde in de tweede klasse.

Oudenhoven is met haar 21 jaar al een van de 'oudjes' in de sterk vernieuwde Venrayse equipe. De diagonaal zag het team afgelopen zomer uit elkaar vallen. "Het was een domino-effect, de een stopt, de volgende ook en weer een ander stopt door een zwangerschap. Voordat we het wisten waren alleen Loes Vervoort en ik over van het oude team. De gestopten spelen nu wel in het opgerichte veteranenteam. Afgelopen jaar wisten we ons te handhaven in de derde divisie, maar door de situatie is besloten om weer opnieuw te gaan bouwen aan een team in de tweede klasse. We hebben een jong team, zo is libero Pien Pelders met vijftien jaar de jongste, de meesten komen over uit het tweede team."

Van divisie naar de afdeling is een flinke stap terug. Oudenhoven vindt het prima zo. "Ik zie het als mijn taak om het team te dragen en bij elkaar te houden. We zijn fanatiek op ons niveau, zeker tijdens wedstrijden. Op divisieniveau was ik spelverdeelster en lag er druk op mijn schouders. Ik heb me daar vaak onzeker bij gevoeld, het niveau was vrij hoog. Nu ligt die druk veel minder hoog en kan ik vrijuit spelen. Dat vind ik wel prettig."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding