De clip van het jubileumnummer Gaef 't dur werd afgelopen zondag opgenomen.
De clip van het jubileumnummer Gaef 't dur werd afgelopen zondag opgenomen. Foto: Henk Lammen

Clip jubileumlied opgenomen (Video)

Venray | Afgelopen zondagmiddag werd in café Het Moment de videoclip van het jubileumlied Gaef 't dur van carnavalsvereniging D'n Hazekeutel opgenomen.

Dat gebeurde ter ere van het jubileumjaar van de vereniging. D'n Hazekeutel bestaat dit jaar namelijk precies 5x11 jaar, in carnavalsbegrippen een jubileumjaar. Dat gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Roy Versleijen, voorzitter van de commissie 5x11, licht toe: "We hebben naast de gebruikelijke zaken extra activiteiten ingelast. Op 8 en 9 februari is er een groot jubileumweekend." De achtste vindt een feest plaats waarbij iedereen die ooit iets betekend heeft voor D'n Hazekeutel of de vereniging een warm hart toedraagt uitgenodigd is. Daags erna is het TVK in De Wetteling. Op de vrijdag voor carnaval is er daarnaast een extra feest voor basisschoolleerlingen. Daarnaast nam de vereniging dus een jubileumlied op. "Het lied is heel erg toepasselijk", verduidelijkt Versleijen. "De titel staat symbool voor wat wij als vereniging proberen, namelijk de jeugd te enthousiasmeren om de vastelaovend leuk te vinden en te vieren en het op die manier voor de toekomst zeker te stellen."

Marcel Thomassen, voorzitter van D'n Hazekeutel, vult aan: "Het lied is sowieso een uithangbord, iets waarmee we het feest willen inluiden. Het is absoluut een heel bijzonder lied. Vastelaovend is toch een feestje waar iedereen bij elkaar komt. Het is een stukje cultuur. Het lied is geschreven om in de toekomstige jaren te kunnen gebruiken en het gevoel van carnaval door te geven aan de volgende generatie."