Sara Kroos. Foto: Rogier Veldman.
Sara Kroos. Foto: Rogier Veldman.

Bekijk ook de UIT in Venray agenda

Vrijdag
11 januari

19:00Alone@Home | 8+ Venray - Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Zaterdag
12 januari

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

11:00Menvereniging Peel en Maas - Menvereniging Peel en Maas houdt op manege Hermkus Hof in Merselo in het weekeinde van 12 en 13 januari de indoor districtskampioenschappen zuid. Dit is tevens de laatste verplichte wedstrijd voor de selectie Strijd der Districten die op 3 februari verreden wordt in Ermelo. Zowel op zaterdag als op zondag verschijnen diverse mencombinaties aan de start om de beste resultaten te behalen. Aan het einde van de zondagmiddag worden de spannende finales verreden en wordt bekendgemaakt wie het district gaat vertegenwoordigen in Ermelo. De entree is gratis.

Zondag
13 januari

9:30Natuurwandelroute - De Werkgroep Wandelpaden Leunen (WWL) houdt op zondag 13 januari een natuurwandelroute in natuurgebied de Leunse Paes. Tijdens de wandeling gaan leden van WWL de wandelaars informeren over flora en fauna in de Paes. De natuurwandeling start om 9.30 uur vanaf het informatiebord bij het MFC De Baank in Leunen. De wandeling is tien kilometer lang. Rond de zes kilometer is er een pauze. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Zie ook www.wandelpadenleunen.nl.

15:30Vive le Geus! in het Odapark - In het Theehuis van het Odapark in Venray vindt op zondag 13 januari om 15.30 uur een speciaal concert plaats. De Stichting Theehuisconcerten organiseert een muzikale vertelling over de Tachtigjarige Oorlog onder de titel Vive le Geus! De verteller is Hans Goedkoop (Andere Tijden) en de musici vormen het gerenommeerde ensemble Camerata Trajectina. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theehuisconcerten.nl en indien nog beschikbaar vanaf een uur voor de uitvoering in het Theehuis.

15:30Camerata Trajectina Venray - De Stichting Theehuisconcerten organiseert een muzikale vertelling over de Tachtigjarige Oorlog onder de titel "Vive le Geus ! ". En dat gebeurt door een bijzonder gezelschap. De verteller is Hans Goedkoop ( van Andere Tijden) en de musici vormen het gerenommeerde ensemble "Camerata Trajectina ". Samen brengen zij een bloedstollend hoorspel over het wel en wee van de Geuzen, waarin Alva wordt bespot, Leiden ontzet, van Oldenbarnevelt onthoofd.

Maandag
14 januari

20:00Lezing Adelbertvereniging - Adelbert Venray houdt op maandag 14 januari vanaf 20.00 uur de vijfde lezing van het seizoen 2018-2019 in het Odapark in Venray. Professor dr. M.P.J. van Knippenberg houdt een voordracht met als titel Spiritualiteit en zin. Introducés zijn welkom. Zie ook www.adelbertvenray.nl.

Dinsdag
15 januari

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

Woensdag
16 januari

14:00Ouderenvereniging Ons Genot - Ouderenvereniging Ons Genot in Landweert houdt op woensdag 16 januari vanaf 14.00 uur een themamiddag met als onderwerp Robotica in 't Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Venray. Robert Verheijen, docent informatica van het Raaylandcollege is bereid gevonden om met robot Noa dit abstracte begrip te verduidelijken en te demonstreren. Uiteindelijk worden robots zoals Noa ingezet in de zorg.

Donderdag
17 januari

19:30Limburg Positief Gezond - Het Actiecentrum Limburg Positief Gezond houdt op donderdag 17 januari om 19.30 in gemeenschapshuis De Zandhoek in Wanssum de presentatie Limburg Positief Gezond. Veel tips en verhalen komen ter sprake, wat er nu zoal speelt in de zorg, echter vooral ook, hoe iedereen zelf de kwaliteit van leven kan bewaken en daar invloed op kan uitoefenen. Onderdeel van deze presentatie is ook een workshop. Met deze workshop krijgen de aanwezigen inzicht over waar ze zelf nu staan en wat ze kunnen veranderen om de eigen kwaliteit van leven te verbeteren. De bijeenkomst is er voor jong en oud.
Aanmelden voor 15 januari bij Tonnie Kwakkernaat via e-mail Tonnie.kwakkernaat@gmail.com.

Vrijdag
18 januari

19:00AÏDA | Charkov City Opera & Ballet Venray - Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera 'Aïda'. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de 'Triomfmars'. Toch is 'Aïda' een intiem en ontroerend drama. Wie Verdi's muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien.

20:00Anne-Marie Jung | Ram Venray - RAM. Dat is haar sterrenbeeld. Ze kan sowieso aardig doorrammen. Over van alles. Want ze is vriendelijk, maar ook vilein. Schattig, maar ook sarcastisch. Hilarisch, maar ook horny. Waardig, maar ook woedend. Relaxed, maar ook RAM! Samen met boogschutter en regisseuse Marije Gubbels zorgt ze voor een avond vol excentrieke, maar toch herkenbare types; van de overspannen barista in het koffietentje op de hoek tot een geobsedeerde dure merkenfanaat.

Zaterdag
19 januari

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

20:15Roué Verveer | Heppie de Peppie Venray - Cabaretier en stand-upper Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld en komt met de gloednieuwe theatervoorstelling Heppie De Peppie. Roué wordt geprezen om zijn driftige en enthousiaste speelstijl, charisma en talent om te improviseren. Hij geeft op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld en zet met Heppie De Peppie wederom een ijzersterke voorstelling neer!

Zondag
20 januari

13:30Expositie Raadselige Roos Venray - De inzendingen van de amateurschrijfwedstrijd de Raadselige Roos van het Literair Café Venray zijn tentoongesteld samen met de schilderijen van de cursisten van Marlies Zeben. Het thema is Speelruimte! Benieuwd naar de inzendingen en de prijswinnaars? Kom kijken in het Venrays Museum in het Huys van Venray "de Borggraaf". Entree gratis.

Dinsdag
22 januari

20:15Sara Kroos | Zonder Verdoving Venray - Sara is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u zo alle hoeken van de zaal zien als zij. In 'Zonder verdoving' vertelt Sara op gedurfde en originele manier over haar eigen crisis, toen het leven haar rauw overviel. Wie ben je zonder al je zekerheden en verdovingen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Dat is Kroos. In de regen zonder jas. Dicht op het vuur. Zonder Verdoving gaat pijn doen, maar vooral van het lachen.

https://data9.pubble.nl/GeneratePhoto/pemdata/2018/12/332d14cf-f105-4ccd-a1e5-73eea594c75f_thumb1024.jpg

Woensdag
23 januari

15:00Gewoon Held | 8+ Venray - Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort. Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af.

Donderdag
24 januari

13:30Expositie Raadselige Roos Venray - De inzendingen van de amateurschrijfwedstrijd de Raadselige Roos van het Literair Café Venray zijn tentoongesteld samen met de schilderijen van de cursisten van Marlies Zeben. Het thema is Speelruimte! Benieuwd naar de inzendingen en de prijswinnaars? Kom kijken in het Venrays Museum in het Huys van Venray "de Borggraaf". Entree gratis.

Vrijdag
25 januari

9:30Winter opwarmertjes maken Overloon - In deze koude wintermaand maken we tijdens een kruidenworkshop 4 natuurlijke producten die ons lichaam weer lekker op kan warmen tijdens koude dagen: een verzorgende douche/badolie naar keuze, winter(hand)crème, lippenbalsem en een opwarmende zalf voor koude ledematen en stijve spieren. Na afloop krijgt u alle informatie met recepten en zelf gemaakte producten mee naar huis. Meer info op www.intholtoverloon.nl

Zaterdag
26 januari

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Dinsdag
29 januari

20:00Lezing Bijna dood ervaring door Paul Vens Overloon - Tijdens de lezing vertelt Paul zijn verhaal over zijn Bijna Dood Ervaring, welke hij rond zijn 15 jarige leeftijd heeft ervaren. De avond bestaat uit vertellingen uit zijn boek, de serene klank van de wonderschone Tibetaanse klankschalen, het uitwisselen van ervaringen en samen met Herman Verheijen worden enkele toepasselijke liederen gezongen. www.paulvens.nl.Toegang: € 12,50 – aanmelden via email t-helder@ziggo.nl of 047864641404 / 0627007511.

Woensdag
30 januari

13:30Workshop Palletschilderen Overloon - Uw eigen kunstwerk op een pallet voor in uw tuin om straks in de lente lekker lang buiten te genieten! U kunt uw favoriete afbeelding meebrengen of ter plekke iets moois uitkiezen. Op woensdag 30 januari kunt u hieraan deelnemen van 13.30 tot 17.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 25,00 excl. pallet (€ 10,00). U kunt zich vooraf aanmelden via email t-helder@ziggo.nl of telefonisch via nummer 06-27007511 / 0478641404

20:00Thomas Acda | Motel Venray - Nu is hij terug op het toneel met de langverwachte eigen, muzikale cabaretvoorstelling, samen met gitarist David Middelhoff. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Over hoe we met vallen en opstaan proberen invulling te geven aan ons leven.

Donderdag
31 januari

20:00Marjolijn van Kooten Venray - In Ik zie de bui al hangen gaat Marjolijn verder met waar ze met Geen paniek gebleven is. Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt... Dit is een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen. Je knapt er echt van op.

20:15Motors - 155 | EENVIJFVIJF Venray - Wordt 'Motors' nou een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samen doen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben? Dikke boeie eigenlijk, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. In Motors combineren de mannen twee grote liefdes, motoren en dans.

Zaterdag
2 februari

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Anne-Marie Jung met Ram. Foto: Robert van der Ree.
Gewoon Held. Foto: Joost Milde.
Charkov City Opera & Ballet.
De Waarheid. Try-out.
Thomas Acda