Meer bezoekers voor ijsbaan

Venray | De ijsbaan in Venray trok tijdens de afgelopen editie meer schaatsers dan één jaar eerder. Volgens Bernie van Lierop, secretaris van Winterpret Venray, begaven dit jaar 6500 mensen zich op het ijs. Een jaar eerder waren dat er er nog zo'n 6000. "We spreken van een succesvolle editie. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, maar wat we gaan veranderen blijkt wel tijdens de evaluatie over twee weken", vertelt Van Lierop.

Van Lierop probeert de groei van het aantal schaatsers te verklaren. Volgens de Venraynaar trok de ijsbaan dit jaar meer arbeidsmigranten en ook toeristen wisten hun weg naar het Schouwburgplein goed te vinden. Met name op Nieuwjaarsdag was dat volgens Van Lierop te merken. "De ijsbaan was toen van 13.00 tot 18.00 uur beperkt geopend en toen waren er ontzettend veel Engelsen op de ijsbaan. Navraag leerde dat zij verbleven op de diverse vakantieparken in de regio." Van de stroom toeristen profiteerden ook de ondernemers van het centrum. "Dat hebben we wel gehoord. Het is een goede zaak dat we met de ijsbaan en onze andere activiteiten een boost kunnen geven aan het centrum. De mond-op-mondreclame heeft zijn werk goed gedaan."

Ook over de activiteiten is Van Lierop over het algemeen tevreden. Het icebiken is volgens de organisator vooral bij de jeugd goed bevallen. "Het was een groot spektakel. Het was natuurlijk de eerste keer dat we deze activiteit organiseerden en er deden zo'n 35 jongeren aan mee. Vooral de jeugd tot 16 jaar vond het icebiken geweldig." De ijsbaan werd op vrijdag 14 december officieel geopend en op 6 januari kon er voor het laatst geschaatst worden.


Jazz in Mariakapel

Holthees | Blues- en jazzzangeres Barbara St. James treedt op zondag 20 januari op in De Mariakapel in Holthees, aanvang: 15.30 uur.

Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz-, blues- en soulmuziek. "Zingen is een noodzaak. Het is voor mij dé manier om mezelf te uiten", aldus de zangeres. Barbara St. James speelde op verschillende festivals, waaronder het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting, Big Rivers en het Haarlem- en Delft Jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs.

In januari 2015 studeerde Barbara met lovende commentaren af aan het Rotterdams conservatorium, waar zij destijds als 'bijzonder talent' werd aangenomen. Kaarten à 12.50 euro voor het concert zijn te reserveren via www.mariakapel.nl of telefonisch via 0478-636948 of 06-16170433.