Afbeelding

Nieuwjaarsconcert Euterpe geslaagd

Venray | Afgelopen zondag vond het traditionele Nieuwjaarsconcert van Koninklijke Harmonie Euterpe plaats in Venray.

Na één overgeslagen jaar heeft het Groot Orkest onder leiding van Marc Koninkx een geweldig optreden verzorgd in een volle Schouwburgzaal. Soliste Jolien Schaeffers, heeft samen met Euterpe het muziekstuk Rhapsody for Flute van Stephen Bulla ten gehore gebracht als onderdeel van haar D-examen. Onder jurerend oog van juryleden Geert Jacobs, Geert Nellen en haar docente Sandra Lucassen van Houtblazers-atelier Lucassen heeft zij de klanken van een dwarsfluit laten horen. Na dit optreden kwam dan ook de uitslag dat zij ruim geslaagd is voor dit onderdeel van haar D-examen.

De presentatie was in handen van oud-wethouder Jan Driessen. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in de foyer en gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Foto: Jolijn van Goch.


Wie wordt Zuid-Nederlands Buutkampioen?

Wanroij | Stichting Carnavalsactiviteiten land van Cuijk houdt op vrijdag 22 maart voor de 23e keer het Zuid-Nederlands Buutkampioenschap in Wanroij.

De beste Buutreedners uit Limburg en Brabant staan deze dag in de buutton in 't Wapen van Wanroij. Wie van de vier Limburgse en vier Brabantse buutreedners neemt de titel van Berry Knapen over? In de pauzes kan genoten worden van cabaret en zang. Aansluitend zijn er op zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart gala-avonden waar de vier beste buutreedners van het kampioenschap gaan optreden, afgewisseld met cabaret, zang en dans. Alle avonden beginnen om 20.00 uur. De kaartverkoop start op 19 januari uitsluitend telefonisch, vanaf 9.00 uur bij Stichting Carnavalsactiviteiten Land van Cuijk. De kaarten kunnen worden opgehaald op 26 januari tussen 9.00 en 12.00 uur bij Theo Arts aan de Pleinstraat 35 in Rijkevoort. Kaarten zijn alleen te bestellen via de telefoonnummers 06-83947849 en 06-10298978. Voor meer informatie: www.buutkampioenschap.nl en/of Facebook.