Afbeelding
Foto:

Wout Poels met Limburgse vlag

Blitterswijck | Sky-wielrenner Wout Poels start op 15 januari als kopman in de Tour Down Under in Australië. De renner van team Sky bereidt zich daar nu voor op de start van het nieuwe wielerseizoen. En Wout Poels (31) fietst in een bijzonder nieuw shirt met daarop de Limburgse vlag. Een opvallende promotie voor de provincie Limburg. Wout Poels denkt net als de Americaanse dialectband Rowwen Hèze: het is een kwestie van geduld dat heel Nederland Limburgers lult.

Wielerploeg Team Sky heeft namelijk onlangs het nieuwe team met naam en vlag gelanceerd. Opvallend genoeg werd Wout Poels niet met de Nederlandse driekleur gepresenteerd, maar met de Limburgse vlag. De Limburgse vlag prijkt dus wielerseizoen op het tenue van de wielrenner uit Blitterswijck.

De wedstrijd in Australië is de eerste etappekoers van 2019. "Ik wil altijd voor het hoogst haalbare gaan. Wij gaan er alles aan doen om een goede uitslag te rijden."
Wout is al enkele dagen in Brisbane om zich goed voor te bereiden op de start op dinsdag 15 januari.

"Het is belangrijk om te acclimatiseren. Vandaag was het 30, 32 graden en het is vochtig - dus we zweten veel!"


Jan Engels met 79 slagen de beste

venray | Op de negende speeldag kwam midgetgolfer Jan Engels (MGC Venray) met 79 slagen als beste uit de bus. Hij bleef de sterk gestarte Gerrit Vermeulen (80) nipt met één slag voor.

Ook lijstaanvoerder Gerrit Janssen bleek de oliebollen goed verteerd te hebben en liet 81 slagen noteren werd daarmee derde. Jan Engels sloeg met 24 slagen de laagste ronde van de dag.

Jan van der Haghen (97) dook voor de tweede maal dit seizoen onder de honderd slagen heeft nu Jan Engels (minus 0,14 procent) weer in het vizier met minus 0,25 procent, die net voor hem als vierde geklasseerd staat. Gerrit Janssen wist mede door zijn goede spel zijn voorsprong iets uit te breiden en staat nu met een verbetering van 7,23 procent op de eerste plek.

Leo Wilms handhaaft zich keurig en blijft tweede met 5,52 procent en ook Gerrit Vermeulen bleef ongewijzigd op de derde plaats staan met 4,64 procent.