Afbeelding
Foto:

Lekkerste pannenkoek

Venray | Komt de lekkerste pannenkoek van het land uit Venray? Chef-kok Edwin Hollanders van pannenkoekenhuis De Perdstal uit Venray strijdt donderdag 10 januari mee in het Nederlands kampioenschap 'lekkerste pannenkoek'.

Stichting De Lekkerste Wedstrijden heeft zich tot doel gesteld middels verschillende vakwedstrijden het niveau en imago van de horecabranche te verhogen. En op deze manier willen ze de gehele branche ook inspireren. Zeker waar het gaat om een pannenkoek, wordt er al snel aan de geijkte mogelijkheden gedacht. En laat het nu juist een pannenkoek zijn die zoveel mogelijkheden geeft.

Dat is ook de basis geweest bij het samenstellen van de menukaart van De Perdstal, mensen pannenkoeken laten eten waar je thuis niet aan denkt, niet de tijd voor neemt of simpelweg niet alles voor in huis hebt. Wat Edwin Hollanders aanstaande donderdag voor creatie gaat maken, houdt hij liever nog even voor zichzelf. Dat het een verrassende combinatie zal zijn, dat is zeker. Wel kunnen we al prijsgeven wat het thema van deze editie is: zoete wereldse smaken.

De wedstrijd vindt plaats onder strikte richtlijnen en een strikt toeziende jury. De jury wordt gevormd door een praktijkjury, een proefjury en een aparte kinderjury. De kinderjury geeft een eigen oordeel over de pannenkoeken en kiest een eigen winnaar. Uiteraard gaat Edwin Hollanders voor de winst en wil hij mede op die manier pannenkoekenhuizen en in het bijzonder De Perdstal weer een extra boost geven. Hollanders deed al eerder mee aan het NK. Twee jaar geleden wist hij de derde plek te bemachtigen.

Foto gemaakt tijdens NK twee jaar geleden.


Themamiddag Ons Genot

Venray | Ouderenvereniging Ons Genot in Landweert houdt op woensdag 16 januari vanaf 14.00 uur een themamiddag, met als onderwerp Robotica, in 't Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Venray.

Robert Verheijen, docent informatica aan het Raayland College in Venray, is bereid gevonden om met robot Noa dit abstracte begrip te verduidelijken en te demonstreren.