Afbeelding
Foto:

Quiche of Cake houdt open huis

Leunen | Teuntje Smits is eigenaresse van het jonge cateringbedrijf Quiche of Cake. En dat terwijl ze 1,5 jaar geleden nog bij de Rabobank werkte.

"Eigenlijk wist ik al lang dat ik iets anders wilde, maar ik wist niet wat ik zou willen. Koken en bakken vind ik altijd al fantastisch. Impulsief als ik ben heb ik daarom binnen een week tijd besloten om een eigen cateringbedrijf te beginnen. Het is echt een droom om te doen wat je het allerleukste vindt, maar gemakkelijk is het allesbehalve."

"Bijt je niet vast in één idee, maar sta open voor andere dingen"

Het bedenken van een concept en lekkere gerechtjes, dat ging wel. "Maar klanten komen helaas niet uit de lucht vallen. Uiteindelijk werd het me duidelijk dat ik heel veel geduld moest hebben, heel hard moest werken en ervoor moest zorgen dat zo veel mogelijk mensen van Quiche of Cake zouden horen. Tevens ben ik blijven proberen. Dat is tegenwoordig eigenlijk ook de nieuwe manier van ondernemen. In plaats van een groot ondernemingsplan heb ik een businessmodelcanvas gemaakt (een soort samenvatting van een ondernemingsplan op één vel papier). Dit zorgt er ook nu nog voor dat ik continu nieuwe dingen bedenk, dit zo snel mogelijk in de markt zet en ook snel kan bijsturen."

Het ene idee pakt heel goed uit en het andere idee totaal niet, weet Smits inmiddels. "Op dit moment zijn vooral de borrelplanken, zoete planken en sweet tables heel populair. Allemaal dingen die ik in eerste instantie nog niet had bedacht. Dat is dus ook mijn tip voor startende ondernemers. Bijt je niet vast in één idee, maar sta open voor andere dingen en probeer dit ook uit. Uiteindelijk loopt het ondertussen zo goed dat ik een pand heb kunnen huren. Aanstaande zaterdag 12 januari heb ik daar mijn open dag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Nieuwsgierig naar wat ik allemaal maak? Kom dan een kijkje nemen op de Horsterweg 3 in Leunen."


Bomen Ooijenseweg blijven behouden

Blitterswijck | Drie beukenbomen langs de Ooijenseweg in Blitterswijck mogen blijven staan. Dat is goed nieuws voor de zwarte specht en diverse vleermuizen.

De diersoorten verblijven namelijk in deze drie beukenbomen. De gemeente Venray houdt rekening met de dieren en laat de bomen langs de weg dus staan. De specht broedt ook jaarlijks in de genoemde bomen langs de Ooijenseweg. In het gebied worden momenteel veel bomen gekapt.