De overhandiging van de cheque aan Henk van der Leen van Edukans. Foto: Han Siebers
De overhandiging van de cheque aan Henk van der Leen van Edukans. Foto: Han Siebers Foto: Han Siebers

Cheque voor Edukans

Venray | Circa 240 kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de Petrus'Bandenschool in Venray liepen op vrijdagochtend 16 november hard voor het fonds 'Onderwijs in noodsituaties' van Edukans.

In twintig minuten renden de kinderen zoveel mogelijk rondjes van 300 meter rondom de school. Wat tijdens de loop vooral opviel was de enorme inzet van de kinderen en de grote publieke belangstelling van ouders, opa's en oma's en andere verzorgers. Mede hierdoor werd door de kinderen bijna 6000 euro bij elkaar gerend.

Henk van der Leen van Edukans was over de hoogte van het bedrag zo enthousiast, dat hij dinsdag persoonlijk de kinderen van de school kwam bedanken voor hun inzet. Tevens nam hij tijdens die feestelijke bijeenkomst de cheque van bijna 6000 euro in ontvangst. Door de groepen 1 t/m 4 van zijn tevens ongeveer tweehonderd schoenendozen gevuld met spulletjes voor kinderen die ze hard nodig hebben in verschillende landen.

De sponsorloop en het schoenendozenproject waren onderdeel van het zes weken durend project 'Wereldonderwijs, Derde Wereld'.

Gedurende deze weken kwamen in de school verschillende gastsprekers vertellen over verschillende landen. Ook werden culturele instellingen bezocht, voorstellingen gezien en gegeven en dansen geleerd. Foto's: Han Siebers

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding