Afbeelding
Foto:

Dansworkshop voor kinderen

Venray | Zo'n 60 kinderen trapten het nieuwe jaar afgelopen zaterdag fanatiek af bij Anno'54 in Venray. Daar vond de nieuwjaarsactiviteit plaats van Janssen Dansen en Sporten.

Jorianne Janssen, van Janssen Dansen en Sporten, is enthousiast. "We willen het jaar dansend openen. Deze activiteit is in samenwerking met onze stagiaire opgezet. Zij moest een opdracht voor school doen en kwam met dit idee. Ze heeft het plan verder uitgewerkt en dat heeft uiteindelijk deze activiteit opgeleverd."

De kinderen leerden tijdens de workshop een dans uit het hoofd en kregen ook techniektraining. Daarnaast konden de kinderen geschminkt worden en werd er fanatiek getekend en gekleurd. "De techniektraining is vooral voor de lenigheid en de mooie bewegingen", legt stagiaire Suus Vievermans uit. "De kinderen leren ook een dansje dat ze kunnen laten zien aan de ouders. Het is voor mijn gevoel allemaal heel erg goed gegaan."

Ook Jorianne was blij met het resultaat. "Deze activiteit is heel goed bevallen. Dit gaan we volgend jaar zeker weer doen. We zijn hier heel blij mee."

De diverse ouders namen om 11.15 uur plaats in Anno'54 voor een kleine voorstelling. Zo konden de kinderen hun geleerde danspasjes laten zien aan de ouders. De deelnemers aan de nieuwjaarsworkshop waren tussen de 2,5 en 13 jaar oud. Op het YouTube-kanaal van Peel en Maas is een reportage te zien van het evenement. De video is te bekijken via www.youtube.com/peelenmaastv.

Foto: Simone Swinkels.