Venray Talent Support van start

Venray | Venray Talent Support is een nieuw platform, opgericht voor muzikaal talent uit de gemeente Venray. Het doel van Venray Talent Support is om Venrays muzikaal talent te ondersteunen en te begeleiden, en op deze manier niet alleen de artiest, maar ook Venray op de kaart te zetten.

Oprichter Mike Borghs: "In Venray is veel muzikaal talent te vinden. Het is alleen zonde dat dit talent vaak Venray uit gaat, omdat de markt hier te klein is en er op geen enkele manier ondersteuning wordt geboden aan de artiesten. Dit resulteert erin dat acts verkondigen dat ze uit bijvoorbeeld Eindhoven of Nijmegen komen, omdat het geen meerwaarde voor ze is om uit Venray te komen. Hier willen wij graag verandering in brengen. Artiesten mogen trots zijn om uit Venray te komen en Venray mag heel erg trots zijn op al het talent dat hier rondloopt." Borghs maakte de eerste act waarmee hij gaat samenwerken direct bekend: de jonge hiphopartiest Jewan Khalaf.

Borghs: "Jewan is een jonge artiest die met zijn debuutsingle Do It hoge ogen gooide. Niet alleen werd zijn eerste videoclip gedraaid op XITE, ook werd hij benoemd tot FunX Talent van de week en behaalde hij meer dan 80.000 streams op Spotify0. Hij heeft ontzettend veel in zijn mars, weet van aanpakken en heeft de potentie om een grote artiest binnen Nederland en België te worden. Zonder twijfel een artiest waar Venray trots op mag zijn."

Presentatie Limburg Positief Gezond

Wanssum | Het Actiecentrum Limburg Positief Gezond houdt op donderdag 17 januari om 19.30 in gemeenschapshuis De Zandhoek in Wanssum de presentatie Limburg Positief Gezond.

Veel tips en verhalen komen ter sprake, wat er nu zoal speelt in de zorg, maar vooral ook hoe iedereen zelf de kwaliteit van leven kan bewaken en daar invloed op kan uitoefenen. Onderdeel van deze presentatie is ook een workshop. Met deze workshop krijgen de aanwezigen inzicht over waar ze zelf nu staan en wat ze kunnen veranderen om de eigen kwaliteit van leven te verbeteren. De bijeenkomst is bedoeld voor jong en oud. Aanmelden voor 15 januari bij Tonnie Kwakkernaat via e-mail Tonnie.kwakkernaat@gmail.com

Nieuwjaarsduik nieuw in Oostrum

OOSTRUM | Het duurt nog bijna een jaar, maar je kunt er maar op tijd bij zijn om het te melden; in Oostrum wordt bij de start van het nieuwe jaar 2020 voor de eerste keer een nieuwjaarsduik gehouden.

Dat meldde dorpsraadvoorzitter Bas Künen maandag tijdens het dorpsradenoverleg in Heide. "Dat is tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie in Oostrum afgesproken", zei Künen. "Volgend jaar hebben we het eerste lustrum van de nieuwjaarsreceptie. Een mooie gelegenheid voor de duik."
Waar de duik wordt gehouden, is nog niet bekend.

Dans-je-vrij

Venray | In wijkcentrum Den Hoender in Venray wordt op vrijdag 11 januari vanaf 20.00 uur vrij dansen gehouden door Dans-je-vrij. Iedereen die van dansen houdt is van harte welkom. Er wordt muziek gedraaid van de jaren '60 tot nu. Iedereen laat elkaar de ruimte om te dansen zoals bij hem of haar past. Zelf lekker los dansen, stijldansen en lijndansen gebeuren steeds vaker tegelijkertijd, wat erg leuk is om naar te kijken. Salsa komt ook langs als er liefhebbers in de zaal zijn.