Scholen naar Wereldpaviljoen

Wanssum | De mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum bestaat 25 jaar. In die periode zijn veel kinderprojecten in de derde wereld gesteund en werden bewustwordingsactiviteiten op scholen in Meerlo-Wanssum gehouden.

SOS Meerlo-Wanssum wil bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum alle schoolklassen een bijzonder cadeau aanbieden in de vorm van een bezoek aan het Wereldpaviljoen in Steyl. Omdat Meerlo-Wanssum is opgegaan in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray is besloten om alle scholen in deze twee gemeenten te betrekken in de jubileumactie. In totaal kunnen zo'n 240 klassen van dit aanbod gebruik maken. Bovendien heeft SOS Meerlo-Wanssum besloten om de uitbreiding van het Wereldpaviljoen met een inleefatelier Ghana te honoreren met 10.000 euro.

Het Wereldpaviljoen Steyl is ontstaan uit de koker van SOS Meerlo-Wanssum. Doel is om kinderen kennis te laten maken met andere culturen op zodanige wijze dat ze bagage meekrijgen voor wereldburgerschap. Het educatief programma van het Wereldpaviljoen sluit aan bij de visie van SOS Meerlo-Wanssum en het curriculum van het basisonderwijs. Diverse klassen van scholen uit deze twee gemeenten hebben het Wereldpaviljoen de afgelopen vijf jaren bezocht.

Na een vliegreis in een echte Fokker 50 komen de kinderen bij de douane. Vervolgens zijn ze in het nagebouwde dorpje San Pedro (Nicaragua). De kinderen krijgen allemaal een Nicaraguaanse naam en beleven samen hoe kinderen in dit Midden-Amerikaanse land leven. Medio dit jaar wordt het Wereldpaviljoen uitgebreid met een Ghanees belevingscentrum.

Het Wereldpaviljoen heeft programma's ontwikkeld voor alle klassen: van groep 1 tot en met groep 8. Kijk voor een korte uitleg op www.wereldpaviljoen.com.


Bandwedstrijd Op Ut Tuffelke

Vierlingsbeek | Stichting Op De Tôffel organiseert in samenwerking met het Vierlingsbeekse podium Gryphus op zaterdag 23 maart de bandwedstrijd Op Ut Tuffelke.

Regionale muzikanten krijgen tijdens Op Ut Tuffelke de kans zich in de kijker te spelen. De band of artiest die op het podium als 'beste' uit de bus komt verdient het openingsoptreden van Op De Tôffel 2019 dat gehouden wordt op zaterdag 15 juni op het Vrijthof in Vierlingsbeek.

Bands of artiesten die interesse hebben om deel te nemen aan Op Ut Tuffelke kunnen zich vóór 1 februari aanmelden door een een demo met biografie sturen naar: Stichting Op De Tôffel, onder vermelding van Op Ut Tuffelke, postbus 15, 5820 AA Vierlingsbeek of naar info@opdetoffel.nl.