Afbeelding
Foto:

Joke Janssen bijzondere burger

Holthees | Vier 'bijzondere burgers' zijn in Boxmeer gehuldigd voor hun 'bijzondere prestatie' vorig jaar. De vier werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Boxmeer in de schijnwerpers gezet.

Joke Janssen uit Holthees mocht het podium op omdat haar Zwemschool Joke in 2018 drie keer goud won bij de ZwemBadBranche Awards: beste zwemschool, meest klantvriendelijke accommodatie en het beste zwemlesteam van het jaar. In Holthees liet Janssen het afgelopen jaar in een bestaande loods een gloednieuw zwembad bouwen om zwemles te geven.

Zwemster Inge Arts uit Boxmeer kreeg de eretitel voor de medailleregen die ze veroorzaakte bij de European Masters Championships in Sloveniƫ . Tijden de wedstrijden waarbij leeftijd geen rol speelt (de oudste deelnemer is geboren in 1924) won ze twee keer goud en twee keer brons. Ook voor Lud Wever applaus. De Boxmerenaar won kortgeleden de Oeuvreprijs Sportvisserij Nederland. De sportvisser werd in het verleden tien keer Brabants, twee keer Gelders en twee keer Limburgs kampioen. Hij werd twee keer Nederlands kampioen en in 1986 behaalde hij de wereldtitel. Voor turnster Liv Reijnen uit Boxmeer was 2018 op sportgebied een mooi jaar. Ze werd Nederlands kampioen turnen op het onderdeel brug. Genoeg reden om haar te huldigen. Turner Joris Donderwinkel werd eerste op het onderdeel sprong (Nederlands kampioenschap, derde divisie jeugd), maar was gisteren niet aanwezig om zijn oorkonde in ontvangst te nemen.

Foto: Bas Delhij.