Afbeelding
Foto:

Lezing bij Adelbert Venray

Venray | Adelbert Venray houdt op maandag 14 januari vanaf 20.00 uur de vijfde lezing van het seizoen 2018-2019 in het Odapark in Venray. Professor dr. M.P.J. van Knippenberg houdt een voordracht met als titel Spiritualiteit en zin.

Van Knippenberg is lazarist. Hij was pastoraal werkzaam in het centrum voor oecumene, in het ziekenhuispastoraat en in het woonwagenkamp in Zutphen. Aan de Rijksuniversiteit Utrecht deed hij onderzoek naar de oecumene in Nederland. Daarna was hij achtereenvolgens studentenpastor in Nijmegen, wetenschappelijk medewerker aan de Radboud Universiteit en hoogleraar praktische theologie en geestelijke leiding aan de universiteit van Tilburg.

Vanaf zijn emeritaat geeft hij cursussen en retraites in binnen- en buitenland, is actief in de Antonius van Padua parochie in Nijmegen en stond mede aan de wieg van het Vincent de Paul Center Nederland. Hij schreef boeken, onder meer over geestelijke leiding en zielzorg: Tussen naam en identiteit (2000), Towards Religious Identity (2002), Existentiële zielzorg (2008). Introducés zijn welkom.

Voor meer informatie kijk op de website www.adelbertvenray.nl.


Nieuwjaarsreceptie

Venray | De Centrale van Ouderenverenigingen nodigt alle ouderen van de gemeente Venray uit om het glas te heffen op het nieuwe jaar. Iedereen is welkom op vrijdag 11 januari om 15.00 uur in ouderencentrum De Kemphaan. De nieuwjaarsbijeenkomst duurt tot 17.00 uur.