Afbeelding
Foto:

Menwedstrijd op Hermkus Hof

Merselo | Menvereniging Peel en Maas houdt in manege Hermkus Hof in Merselo in het weekeinde van 12 en 13 januari de indoordistrictskampioenschappen zuid.

Dit is tevens de laatste verplichte wedstrijd voor de selectie Strijd der Districten die op 3 februari verreden wordt in Ermelo. Jaarlijks komen de beste menners van de vier districten bijeen om de strijd met elkaar aan te gaan. Door deelname aan tenminste twee selectiewedstrijden, waarvan dit jaar Merselo een verplichte wedstrijd is, wordt bepaald welke mencombinaties worden uitgenodigd om te strijden voor District Zuid in Ermelo. Dit jaar wordt ook een selectie voor Junior Strijd der Districten verreden. De geselecteerde jeugdmenners worden afgevaardigd naar Paard en Koets 2019. Zowel op zaterdag als op zondag verschijnen diverse combinaties aan de start om resultaten te behalen. Aan het einde van de zondagmiddag worden de finales verreden en wordt bekendgemaakt wie het district gaat vertegenwoordigen in Ermelo. De entree is gratis.

Foto Carlo Vermeulen.


Bridgesoos De Kemphaan

De beste in lijn A: 1. Maarten Houba en Piet Willems 72,50%. 2. Ellen en Gerd Franssen 59,58%. 3. Jeanne Korsmit en Jan Vousten 56,25%. Lijn B: 1. Wil Dietz en Leonie Hendriks 67,08%. 2. Trees van der Beele en Thea Peters 62,92%. 3. Jan Jansssen en Cis Selders 60,42%. Lijn C: 1. Corry Borssen en Jo Kok 57,08%. 2. Thei Gerrits en Ger Jenniskens 54,08%. 3. Rieki van Bree en Jaqueline Hermkens 53,75%.