Sjoerd van der Coelen is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Venlosche Boys. Foto Venlosche Boys.
Sjoerd van der Coelen is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Venlosche Boys. Foto Venlosche Boys. Foto:

Van der Coelen verlengt in Venlo

Venray | Sjoerd van der Coelen heeft zijn contract bij de Venlose voetbalclub Venlosche Boys met één jaar verlengd. Dat werd bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de eersteklasser.

Door Dennis Stiphout

De trainer is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in Venlose dienst. Voor die tijd stond Van der Coelen aan het roer bij SVEB en Volharding. "Het eerste half jaar is van beide kanten prima bevallen", aldus de Venraynaar. "Ik heb in december met het bestuur gezeten, zij waren erg tevreden. Het vertrouwen was unaniem, mede gedragen vanuit de informatie die ze vanuit de spelersgroep en de staf kregen. Na twee wat meer dorpsere clubs is dit voor mij de eerste club uit een stad. Het was in het begin wennen, maar vanaf dag een had ik een goede klik met de groep en de staf." Dat resulteerde in het begin niet direct in punten, maar de laatst weken van 2018 presteerden de oranje-zwarten beter. "Ik denk dat we die lijn in de tweede helft van het seizoen door kunnen trekken", aldus Van der Coelen. "Met het team zijn we stappen aan het zetten. In de laatste wedstrijd voor de winter (tegen hoogvlieger Chevremont, red.) had er ondanks de nederlaag meer ingezeten. Als we in de eerste klasse blijven, is de uitdaging voor het volgende seizoen om een stabielere eersteklasser te worden." Ook op clubniveau wil Venlosche Boys zich ontwikkelen; zo wordt er gestart met een elftal waarin A-junioren en senioren incidenteel samen duels spelen, wil de club eerder door selecteren en wordt er buiten het veld gezocht naar professionalisering.

Ondanks de betere resultaten van de laatste weken is handhaving allesbehalve een uitgemaakte zaak voor de nummer voorlaatst in de eerste klasse D. De vele blessures in de eerste seizoenshelft hielpen Venlosche Boys daar niet bij. "Voor de winterstop viel onze spits nog weg met een enkelblessure, maar die heeft zaterdag weer meegetraind. Enkele andere spelers sluiten ook weer aan. Daarnaast zitten er twee jongens in het buitenland, die binnenkort weer terugkomen." Op de slotdag van de competitie komt Van der Coelen met Venlosche Boys op bezoek in Venray. De Venraynaar zal ongetwijfeld hopen dat hij dan al weet volgend jaar weer trainer van een eersteklasser te zijn. Foto Venlosche Boys.