Roué Verveer. (foto: Raul Neijhorst)
Roué Verveer. (foto: Raul Neijhorst)

Vrijdag 19 oktober

19:15Gratis Workshop Energiek je Weekend in! Venray - Ontdek gratis Core Energetica. Vrijdagavond het begin van je weekend. Een avond om even lekker los te gaan, te ontspannen, in je lijft te komen en focous op jezelf. Pure aandacht voor jou. Even weg van de drukte van alle dag. Kortom: tijd voor jezelf. Deelname is gratis. Opgeven bij: Margo Bolenius, margo@bolenius.nu of 06 22 55 63 32. Meer info; www.bolenius.nu/aanbod/energiek-je-weekend-in.

Zondag
9 december

La Gabbia in Odapark Venray - Nieuwe tentoonstelling Odapark:
La Gabbia van 9 december 2018 tot 24 maart 2019 bij Odapark Venray met werken van Franco Gori en Aurora Meccanica.

Vrijdag
4 januari

8:00Jumping Indoor Leunen 2019 - De tiende editie van Jumping Indoor Leunen vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 6 januari. De organiserende vereniging Rijvereniging Ons Genot Leunen-Veulen-Heide wil deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan en pakt aankomende editie nog groter uit dan andere jaren. De locatie van dit jaarlijks terugkerend evenement is Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. Vorig jaar is voor het eerst uitgeweken naar een locatie buiten de gemeente Venray. De accommodatie in Kronenberg is van alle gemakken voorzien.
Tijdens de driedaagse wedstrijd verschijnen dagelijks zeshonderd deelnemers aan de start. Jumping Indoor Leunen 2019 biedt een dagvullende programma's met spring- en selectiewedstrijden voor pony's en paarden van 8.00 tot 21.00 uur. Op vrijdagavond is er manegevoetbal en op zaterdagavond de showrubriek sponsorteamspringen en een vip-avond. De toegang voor publiek is op alle dagen geheel gratis.

19:00Nieuwjaarstoernooi darten in Asteria - Het darttoernooi in Asteria is tot de laatste plaats gevuld. In totaal gaan 384 darters de strijd met elkaar aan op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari. Op vrijdag vindt het koppeltoernooi plaats. Dan strijden 80 duo's voor de eerste plaats. Een dag later spelen 192 mannen voor de prijzen in het singeltoernooi en er is een vrouwentoernooi met 32 deelnemers.
Het koppeltoernooi begint vrijdagavond om 19.00 uur. Het singeltoernooi begint een dag later om 12.30 uur. Voor de winnaar van het singeltoernooi ligt een hoofdprijs van 750 euro klaar.

Zaterdag
5 januari

16:00Nieuwjaarsborrel 't Schöpke Venray - Op zaterdag 5 januari organiseert Wijk Ontmoetings Centrum 't Schöpke weer de jaarlijkse nieuwjaarsborrel met als afsluiter een optreden van de Peelzwervers! Aanvang 16.00 uur en de entree is gratis. De inwoners van de wijk Veltum en relaties van het wijkcentrum zijn van harte welkom!

15:00Woezel & Pip en de Tijdmachine | 2+ Venray - Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel en Pip kunnen niet wachten. Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen ze stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat… Een familiemusical voor alle kinderen vanaf 2 jaar.

Zondag
6 januari

10:00Vierseizoenenwandeling Castenrayse Vennen Castenray - IVN Geysteren-Venray organiseert in de Castenrayse Vennen een wandeling in het kader van de 4-seizoenen-wandelingen. We bekijken de natuur van de Castenrayse Vennen in alle vier de jaargetijden. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen.

14:00Wandeling door Beeldenbos Venray - Odapark: Een van de mooiste plekken om kunst te beleven De veranderende natuur, in een samenspel met de permanente beelden in het Beeldenbos, is de inspiratie voor een unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door het prachtige Beeldenbos. De rondleidingen van ongeveer een uur starten om 14.00 uur op de volgende data: zondag 2 december Zondag 6 januari Zondag 3 februari Kosten: € 5,00 p.p. Voor informatie educatie@odapark.n

16:00Harpconcert in kerk Blitterswijck Blitterswijck - Loes van Dijk uit Oirlo, in 2013 afgestudeerd aan het Conservatorium in Maastricht, gaat op zondag 6 januari een harpconcert verzorgen in de kerk van Blitterswijck van 16.00 tot 16.45 uur. Om 17.00 uur bestaat de gelegenheid om de grotendeels gezongen vesperdienst bij te wonen, met aansluitend een korte aanbidding. Tijdens het concert en vesperdienst zijn er schijnwerpers gericht op de muurschilderingen uit de 16e eeuw die de reis van de drie koningen uitbeelden.

Dinsdag
8 januari

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

Woensdag
9 januari

19:30Tarot cursus door Hans Kunneman Overloon - In acht workshops leer je hoe je zelfstandig met Tarot aan de slag kunt ongeacht je niveau. We werken met het Rider Tarot deck. Elke week staan er kaarten centraal, waarvan je stap voor stap de betekenis beter leert kennen. Hans Kunneman is musicus, Tarotspecialist en spiritueel coach. € 100,00 Data: 9+23 jan., 6+20 febr., 6+20 mrt, 3+17 april Tijd 19.30-22.00 uur. Aanmelden: hanskunneman@gmail.com of bel 06-21578561. www.tarotcoaching.nl

19:00Dialoogcafé over palliatieve zorg in Venray Venray - VPTZ, vrijwilligersorganisatie in noordelijk Noord-Limburg voor palliatieve terminale zorg, is een club van ongeveer 35 mensen die gratis hulp bieden bij terminale zorg thuis. Omdat dit nog niet zo bekend is en het soms nog lastig is voor mensen om hier over te praten, nodigde gespreksleider Leny Thielen de voorzitter van VPTZ, Miny Boersma, als tafeldame uit tijdens het eerste dialoogcafé van 2019, op woensdag 9 januari. Iedereen die graag deelneemt aan de dialoog is vanaf 19.00 uur welkom in de ruimte boven het proeflokaal. De dialoog duurt van 19.30 – 22.00 uur. Graag vooraf aanmelden via info@venrayindialoog.nl. Deelname is gratis. Proeflokaal Goesting stelt de ruimte beschikbaar en biedt de deelnemers gratis koffie en thee aan tijdens de dialoog.

Vrijdag
11 januari

19:00Alone@Home | 8+ Venray - Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Zondag
13 januari

10:00(Vogel)boottocht over de Maas Wanssum - IVN Geysteren-Venray organiseert de jaarlijkse boottocht over de Maas. Aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl. De kosten bedragen € 7,50 p.p., te voldoen door het bedrag over te maken op rekening NL36RABO 0156 320 339 o.v.v. Boottocht IVN. De boot vertrekt klokslag 10:00 uur uit de haven van Wanssum richting Vierlingsbeek en Sambeek. U kunt inschepen vanaf 9:30 uur vanaf de parkeerplaats achter de Jumbo in Wanssum.

15:30Camerata Trajectina Venray - De Stichting Theehuisconcerten organiseert een muzikale vertelling over de Tachtigjarige Oorlog onder de titel "Vive le Geus ! ". En dat gebeurt door een bijzonder gezelschap. De verteller is Hans Goedkoop ( van Andere Tijden) en de musici vormen het gerenommeerde ensemble "Camerata Trajectina ". Samen brengen zij een bloedstollend hoorspel over het wel en wee van de Geuzen, waarin Alva wordt bespot, Leiden ontzet, van Oldenbarnevelt onthoofd.

Dinsdag
15 januari

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

Vrijdag
18 januari

19:00AÏDA | Charkov City Opera & Ballet Venray - Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera 'Aïda'. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de 'Triomfmars'. Toch is 'Aïda' een intiem en ontroerend drama. Wie Verdi's muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien.

20:00Anne-Marie Jung | Ram Venray - RAM. Dat is haar sterrenbeeld. Ze kan sowieso aardig doorrammen. Over van alles. Want ze is vriendelijk, maar ook vilein. Schattig, maar ook sarcastisch. Hilarisch, maar ook horny. Waardig, maar ook woedend. Relaxed, maar ook RAM! Samen met boogschutter en regisseuse Marije Gubbels zorgt ze voor een avond vol excentrieke, maar toch herkenbare types; van de overspannen barista in het koffietentje op de hoek tot een geobsedeerde dure merkenfanaat.

Zaterdag
19 januari

20:15Roué Verveer | Heppie de Peppie Venray - Cabaretier en stand-upper Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld en komt met de gloednieuwe theatervoorstelling Heppie De Peppie. Roué wordt geprezen om zijn driftige en enthousiaste speelstijl, charisma en talent om te improviseren. Hij geeft op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld en zet met Heppie De Peppie wederom een ijzersterke voorstelling neer!

Dinsdag
22 januari

20:15Sara Kroos | Zonder Verdoving Venray - Sara is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u zo alle hoeken van de zaal zien als zij. In 'Zonder verdoving' vertelt Sara op gedurfde en originele manier over haar eigen crisis, toen het leven haar rauw overviel. Wie ben je zonder al je zekerheden en verdovingen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Dat is Kroos. In de regen zonder jas. Dicht op het vuur. Zonder Verdoving gaat pijn doen, maar vooral van het lachen

Woensdag
23 januari

15:00Gewoon Held | 8+ Venray - Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort. Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af.

Woensdag
30 januari

20:00Thomas Acda | Motel Venray - Nu is hij terug op het toneel met de langverwachte eigen, muzikale cabaretvoorstelling, samen met gitarist David Middelhoff. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Over hoe we met vallen en opstaan proberen invulling te geven aan ons leven.

Donderdag
31 januari

20:00 In Ik zie de bui al hangen gaat Marjolijn verder met waar ze met Geen paniek gebleven is. Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue in Schouwburg Venray. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt... Dit is een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen. Je knapt er echt van op.

20:15Motors Wordt 'Motors' nou een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samen doen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben?

Dikke boeie eigenlijk, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. In Motors combineren de mannen twee grote liefdes, motoren en dans. De voorstelling is te bekijken in de schouwburg in Venray. Meer informatie via schouwburgvenray.nl.

Anne-Marie Jung. (Robert van der Ree)
Thomas Acda. (foto: Koos Breukel)
Darten in Zaal 7 van Asteria.
Woezel en Pip in de schouwburg.