De bijzondere burgers, met rechts naast burgemeester Van Soest Joke Janssen. Foto: Bas Delhij.
De bijzondere burgers, met rechts naast burgemeester Van Soest Joke Janssen. Foto: Bas Delhij. Foto:

Joke Janssen bijzondere burger

Holthees | Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Boxmeer werden vier bijzondere burgers gehuldigd voor hun prestaties in 2018, waarmee zij zich tevens een ambassadeur van de gemeente Boxmeer hebben getoond. Joke Janssen uit Holthees van Zwemschool Joke werd ook als bijzondere burger in het zonnetje gezet. "Dit voelt echt als de kroon op ons werk", zegt Janssen enthousiast.

"We zagen dit niet aankomen. Het is een mooie waardering en het geeft aan dat we goed bezig zijn met de zwemschool. Het was voor Janssen een speciaal jaar. Ze viel met haar zwemschool meerdere keren in de prijzen tijdens de ZwembadBranche Awards. Ze won drie keer goud in de categorieën beste zwemschool, het beste zwemlesteam en de meest klantvriendelijke accommodatie. "Het is toch geweldig als je in drie categorieën genomineerd bent en in alle drie de categorieën eerste wordt", zegt Janssen trots. De ZwembadBranche Awards worden bepaald aan de hand van klantbeoordelingen. "Het is daarmee een mooie prestatie om door je klanten enorm gewaardeerd te worden", vertelt Janssen. Ze woont nu ongeveer één jaar in de gemeente Boxmeer. "We hebben toch in deze korte periode een naam opgebouwd. Dat is wel mooi. We gaan op dezelfde voet verder. Eigenlijk is 2018 wel een droomjaar geweest."

Ook turnster Liv Reijnen, zwemster Inge Arts en wedstrijdvisser Lud Wever werden gehuldigd als bijzondere burger van de gemeente Boxmeer. Turner Joris Donderwinkel kon niet aanwezig zijn op de nieuwjaarsreceptie. Hij is de vijfde bijzondere burger van 2018.