Voorlichting over Buurt WhatsApp

Venray | Over het opzetten en/of onderhouden van een Buurt WhatsApp-groep wordt op woensdag 16 januari van 19.00 uur tot 20.30 uur in het politiebureau te Venray een voorlichtingsbijeenkomst
gehouden.

Vanuit de gemeente Venray sluit iemand van afdeling integrale veiligheid aan. Deze bijeenkomst is een vervolg op de veiligheidsmarkt op 12 oktober, waarop ongeveer vijftien mensen aangaven meer informatie te willen over het opzetten en/of onderhouden van een Buurt WhatsApp-groep. Een Buurt WhatsApp-groep richt zich op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht. Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de Facebookpagina van de politie Venray-Gennep en bij een van de wijkagenten van Venray: Esther van Lee (esther.van.lee@politie.nl), Pim Hoevenaars (pim.hoevenaars@politie.nl) of Marcel Deenen (marcel.deenen@politie.nl).

Ook kunnen mensen zich opgeven (tijdens de openingstijden) aan het politiebureau aan de Leunseweg 4 in Venray.

Geld voor 75 jaar bevrijding Limburg

Venray | De provincie Limburg en het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds), in de personen van gouverneur Theo Bovens en Robert Croll, voorzitter van vfonds, hebben woensdag hun beider ambities rond het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid in 2019 en 2020 verbonden.

Zij tekenden beiden een intentieverklaring waarbij het vfonds, naast de provinciale bijdrage van 1.255.000 euro, maximaal 900.000 euro beschikbaar stelt voor subsidies in het kader van herdenken en vieren van 75 jaar bevrijding in Limburg.

Voorzitter Robert Croll van vfonds: "De komende jaren vieren we dat het 75 jaar geleden is dat we bevrijd zijn. Het is van groot belang die vrijheid door te geven aan de jeugd. Juist om verbinding tussen generaties te leggen. Voor die projecten stellen wij in de Limburgse programmering graag subsidie beschikbaar." Het vfonds zal samen met vele partners activiteiten ondersteunen waarbij ook veteranen en dienstslachtoffers een belangrijke rol spelen. Het is de verwachting dat het in 2019 en 2020 de laatste keer zal zijn dat er veteranen zullen deelnemen die nog een actieve herinnering hebben aan die tijd.

Gouverneur Theo Bovens: "Wij willen dit kroonjaar passend invullen met innovatieve lokaal overstijgende projecten. Met deze subsidieregeling van het vfonds kunnen we een extra impuls geven aan het vieren en herdenken van 75 jaar vrijheid in de Limburgse samenleving. Het thema 75 jaar bevrijding leeft hier enorm. Niet alleen terugblikkend in het verleden, maar vooral ook in verbinding naar de toekomst. Daar ben ik enorm trots
op."