Winterwandeling

Castenray | Op zondag 6 januari houdt IVN Geijsteren-Venray in de Castenrayse Vennen een wandeling in het kader van de vierseizoenenwandelingen.

Deze wandeling start om 10.00 uur bij aan de Rietweg in Castenray. De deelnemers bekijken de natuur van de Castenrayse Vennen in alle vier de jaargetijden. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen, beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen. Het gebied de Castenrayse Vennen, in de volksmond de Paes genoemd, is ontstaan in een breed dal van de Lollebeek en haar zijtak de Diepe Leng. Op de hogere gebieden rondom het dal liggen beboste zandverstuivingen, in het westen de Breehei en in het zuiden de boswachterij Horst

Voor de wandeling wordt stevig en waterdicht schoeisel aanbevolen, want het kan er in deze tijd van het jaar erg nat en moerassig zijn. Het gebied is als volgt te bereiken: vanuit Venray het dorp doorrijden, daarna de eerste weg rechts nemen, de Rietweg. De wandeling start aan het einde van deze weg. Vanuit Horst de eerste weg links voor het dorp nemen, de Rietweg. Vanuit Oirlo de rondweg volgen en vervolgens de Horsterweg oversteken en naar de Rietweg rijden. In hetzelfde gebied vinden op zondag 12 mei, dinsdagavond 16 juli en zondag 13 oktober de andere seizoenwandelingen plaats.