Eddie Siebers uit Leunen neemt deel aan twee expedities.
Eddie Siebers uit Leunen neemt deel aan twee expedities. Foto: eigen foto

Naar de top voor KiKa (3)

Venray | Jaarlijks krijgen 500 kinderen in Nederland de diagnose kanker te horen en ongeveer 25 procent van hen weet deze intense strijd helaas niet te winnen. Dit is onacceptabel in de ogen van vele inwoners van de gemeente Venray. Daarom hebben tientallen inwoners besloten om in 2019 met de actie Naar de Top voor KiKa bergen te gaan beklimmen in Zwitserland en Schotland. Hiermee willen zij tenminste 100.000 euro ophalen voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). In de komende weken in Peel en Maas een serie portretjes van deelnemers uit de gemeente. Nummer drie in de rij: Eddie Siebers.

Siebers woont samen met zijn vriendin Marjan en twee dochters Jade en Jasmijn in Leunen. Hij is eigenaar van AlturA-HRM. Zijn passies zijn reizen, lekker eten, whisky's drinken en in de natuur actief zijn/rondtrekken. Siebers neemt aan twee expedities deel, de winterbeklimming in Schotland en de klimweek in Zwitserland. In de zomer van 2019 gaat hij samen met een groep, onder leiding van gids Eric van Bree, vijf Zwitserse bergen hoger dan 4.000 meter beklimmen waaronder de berg genaamd Dom Mischabel.

Waarom ben jij aangehaakt?

"Mijn beweegredenen komen in de eerste plaats voort uit dankbaarheid dat we twee gezonde kinderen hebben en het besef dat gezondheid helaas niet voor elk kind vanzelfsprekend is. Een gezond kind heeft wel 100 wensen, maar een ziek kind maar een! Kinderen horen plezier te maken, ongeremd en onbezonnen van het leven te genieten. Lijden hoort niet thuis in de wereld van een kind. Als gezin houden we van rondreizen. Toen we in 2010 terugkwamen van onze reis in Zuid-Amerika had ik de behoefte iets terug te doen. Zo ontstond de droom om mensen letterlijk in beweging te krijgen voor kinderen met kanker door grenzen te verleggen tijdens een bergexpeditie. Zo werd in 2011 de stichting Naar de Top voor Kika opgericht. Met een kleine groep vrijwilligers en meer dan honderd deelnemers haalden we in vijf jaar ruim 600.000 euro op voor Stichting KiKa. Na 2015 werd de stichting opgeheven, maar begin 2018 hebben oud-bestuurslid Wouter Born, oud deelnemer Pepijn Lemmen en ik besloten de schouders weer onder dit bijzonder evenement zetten. Daarbij kregen wij wederom de steun van onder meer ambassadeurs Edmond Öfner en Wilco van Rooijen en de vaste gids Eric van Bree. We hebben vijf expedities bedacht voor 2019 en ik heb besloten aan twee expedities mee te doen."

Wat verwacht je van jouw deelname?

"Ik verwacht allereerst dat wij een leuk bedrag op gaan halen voor KiKa. Ons doel is minstens 100.000 euro, maar ik hoop stiekem op 150.000 euro. Naast een mooi bedrag voor KiKa ga ik ook flink afzien en genieten. Ik ga me voorbereiden door veel aan cardiofitness te doen, te wandelen en af en toe mountainbiken."

Op de website www.ndtvk.nl staat veel informatie over de actie en over de expedities. Op de pagina doneren kunt u naar de pagina van uw favoriete deelnemer gaan en via iDeal een donatie overmaken naar stichting KiKa. 100 procent van het bedrag komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker. Bedrijven kunnen kiezen voor één van de sponsorpakketten.