Van links naar rechts: Henk Jacobs, Annemarie Aerts en Robert Michels.
Van links naar rechts: Henk Jacobs, Annemarie Aerts en Robert Michels. Foto: persfoto

Jubilarissen Ons Genoegen

Oirlo | Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo sloot afgelopen vrijdag het jaar af in jongerensoos OJC Watjang. Tijdens deze avond werd teruggeblikt op het 110-jarige jubileum van de vereniging. Een van de hoogtepunten van het jubileumjaar was het jubileumconcert Music Makes Memories in een bijna uitverkochte schouwburg in Venray. Een ander hoogtepunt was het kerstconcert op 22 december in de kerk van Oirlo, in samenwerking met het Venray's Mannenkoor.

Tijdens de jaarafsluiting werden de leden en vrijwilligers bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. Daarnaast werden drie jubilarissen gehuldigd, te weten Henk Jacobs, Annemie Aerts-Wijnhoven en Robert Michels.

Drie jubilarissen werden in het zonnetje gezet

Henk Jacobs is 50 jaar lid van de vereniging en muzikant in hart en nieren. Henk speelt al jaren de Euphoniumpartij. Met het kerstconcert twee weken geleden bracht hij nog een prachtige solo ten gehoren op de Euphonium. Dit deed hij samen met zijn dochter Imke, ook Euphonium speler. Naast zijn dochter zijn ook zijn vrouw Gerrie en zoon Jochem al jarenlang lid van de vereniging. Henk heeft zijn zangkwaliteiten ook vaker laten horen bij de vereniging, dit deed hij onder andere met het 100-jarig jubileum van de vereniging. Daarnaast is hij ook jarenlang 2e dirigent van fanfare Ons Genoegen Oirlo geweest.

Annemie Aerts-Wijnhoven is 40 jaar lid van de vereniging. Annemie verhuisde al op jonge leeftijd naar Horst, desondanks is ze de Oirlose vereniging altijd trouw gebleven. Annemie speelt Bariton, en weet haar mannetje goed te staan tussen alle mannen bij het zwaar koper. Ze heeft jarenlang het opleidingsorkest ondersteund op Bariton, dit deed zij altijd met ontzettend veel passie en plezier. Daarnaast is ze lid van de fanfarecommissie waar ze concerten mee organiseert en het muzikale pad voor de fanfare uitzet.

Robert Michels komt uit een echte muziekfamilie

Robert Michels is 40 jaar lid van de vereniging. Robert is begonnen bij de drumband en vervolgens als slagwerker gestart bij de fanfare. Muziek maken zit Robert in het bloed, zowel zijn vader als broer is voorzitter geweest van de vereniging. Momenteel is de vrouw van Robert, Corin Lommen, voorzitter. Natuurlijk zijn ook zoons Lars, Tijn en Wout lid bij de muziekvereniging. Robert is een vakkundige slagwerker die veel leden weet te enthousiasmeren.

Hoewel de vereniging haar 110-jarige jubileumjaar afsluit, staan er voor het nieuwe jaar weer een hoop mooie activiteiten op de agenda. Zo zal onder andere de fanfare in het najaar van 2019 deelnemen aan het bondsconcours in Roermond. Meer informatie over de agenda van muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo is te vinden op de website van de muziekvereniging www.onsgenoegenoirlo.nl.