Harpconcert

Blitterswijck | Loes van Dijk uit Oirlo, in 2013 afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht, verzorgt op zondag 6 januari een harpconcert in de kerk van Blitterswijck, van 16.00 tot 16.45 uur.

Op het programma staat onder andere Three Kings van John Henry Hopkins. Ook speelt ze Canon in D van Pachelbel, Ave Maria Maria van Schubert, Moonlight Sonate van Ludwig von Beethoven en Baroque Flamenco van Deborah Henson-Conant. Pastoor Huub van Horne licht de muzikale werken, die hij in overleg met de harpiste heeft uitgekozen, vooraf telkens in het kort toe. Om 17.00 uur bestaat de gelegenheid om de grotendeels gezongen vesperdienst bij te wonen, met aansluitend een korte aanbidding.

Tijdens het concert en de aabnsluitende vesperdienst zijn er schijnwerpers gericht op de muurschilderingen uit de 16e eeuw die de reis van drie koningen uitbeelden. Op de communiebank wordt tevens het houten beeld van koning David, die de harp bespeelt, tentoongesteld. Een groot deel van de 150 psalmen heeft hij op zijn naam staan. De entree is vrij.


Buuttefinale

Roermond | Op vrijdag 11 januari 2019 vindt in de Oranjerie in Roermond de finale plaats van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap 2019.

De zeven finalisten zijn (in alfabetische volgorde): John van Bilsen (Baexem), Helga Cornelissen (Oostrum), Henrie van Geneijgen (Swartbroek), Ton Klaessen (Neer), Bas van Neer (Susteren), Eric Reck (Meerssen) en Koen Verstappen (Meijel).