Afbeelding
Foto:

Meerdaags Wandelevenement zoekt vrijwilligers

Venray | Toen Meerdaags Wandelevenement Venray in 2018 begon met het organiseren van de eerste editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray was de doelstelling om, gedurende de twee dagen, te streven naar 500 wandelaars.

Er hebben 1099 wandelaars deelgenomen aan de eerste editie. Een evenement van dergelijke omvang kun je natuurlijk niet organiseren zonder de steun en hulp van vrijwilligers. Tijdens de eerste editie hebben ruim veertig vrijwilligers ons geholpen.

Dit jaar wordt het evenement met één dag uitgebreid. De tweede editie is van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni. Door deze uitbreiding wordt gezocht naar extra vrijwilligers die willen helpen om Venray op de wandelkaart van Nederland te zetten.

Er wordt gezocht naar BHV'ers, EHBO'ers, fotografen, gecertificeerde verkeersregelaars, vrijwilligers voor de routecommissie, het promotieteam en het secretariaat, niet gecertificeerde wandelregelaars. Speciale aandacht vraagt de organisatie voor vrijwilligers die het promotieteam willen vormen. Er wordt gezocht naar gemotiveerde dames of heren die het leuk vinden om het evenement te promoten.

De vrijwilligers wacht voor hun bijdrage onder meer een feestelijke afsluiting met een gratis hapje en drankje in Zaal Zeven in Venray, Interesse, stuur een e-mail naar info@wandelevenementvenray.nl of vul het aanmeldformulier in op https://wandelevenementvenray.nl/vrijwilligers/.


Veel reacties op onbekende foto's

Venray | Het jaar 2018 is weer ten einde en de Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray, die zich onder meer bezighoudt met de onbekende foto in de rubriek 'Wie, wat, wanneer, waar?' in weekblad Peel en Maas, maakt de balans op.

Regelmatig komt de vraag of de werkgroep niet alle resultaten en opgeloste foto's in Peel en Maas wil plaatsen. Dat is helaas niet de bedoeling, omdat je dan veel dubbele publicaties krijgt. Maar de opgeloste foto's worden wel op RooyNet gepubliceerd onder het kopje 'Opgelost'. Bovendien wordt er op het einde van het jaar of het begin van het nieuwe jaar in dit weekblad een samenvatting van de resultaten gegeven.

Van de veertig geplaatste onbekende foto's in 2018 werden er zesentwintig opgelost. De linker foto stond op 29 november als onbekende foto in Peel en Maas en de bijbehorende gegevens kwamen op een opvallende manier binnen. Een kleinzoon van de dame op de foto nam telefonisch contact op en zei: "Ik ben Albert en mijn oma staat in de krant." Het gesprek verliep erg plezierig en aan de hand van de naam en leeftijd kon de HPV-vrijwilliger aan de slag. Omdat het genealogisch archief van de gemeente Venray ook op RooyNet te vinden is, werd al vrij snel duidelijk wie deze dame precies was, met wie ze gehuwd was en waar ze gewoond had. Het betrof Johanna Arnoldina Wilhelmina Zeegers. Zij werd op 15 juli 1897 in Venray geboren als dochter van Jacobus Zeegers en Hendrika Knelissen. Ze trouwde op 18 april 1921 in Venray met Albert Janssen. Het paar woonde op St. Servatiusweg 8. Johanna overleed op 9 mei 1941 in Venray. Albert overleed op 22 oktober 1944 als oorlogsslachtoffer.

De vrijwilliger verwerkte de gegevens en stuitte vervolgens op nog een foto, die twee weken later in Peel en Maas verscheen. Deze foto had dezelfde kleurtypen als die van Johanna Zeegers. De spontane beller werd weer telefonisch opgezocht. Hij verwees naar zijn broer Harrie, die hier meer van kon weten. De foto werd digitaal naar de volgende bereidwillige kleinzoon gestuurd en binnen vijf minuten kwam het verlossende antwoord: "De foto is honderd procent zeker Albert Janssen!" Daarmee was het gesprek nog niet klaar. Op de vraag: "Welke familie Zeegers betreft dit?", volgde het spontane antwoord: "Weej zien femilie van Bert Braoj, dat is 'n bruur van Johanna." Van die familie had het HPV nog amper wat historisch materiaal. Zowel Bert als zijn andere zus Anna Zeegers waren bekende figuren in Venray. Ze runden immers een winkel in de Schoolstraat. Binnenkort wordt er een afspraak gemaakt met de broers Albert en Harrie om de familiefoto's te digitaliseren.

Met dit voorbeeld wil de Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray de mensen vragen om vooral niet te denken, dat het geen zin heeft om te reageren op de foto's in Peel en Maas.

Afbeelding