Er werd eind 2018 meer vuurwerk verkocht bij Intratuin dan een jaar eerder.
Er werd eind 2018 meer vuurwerk verkocht bij Intratuin dan een jaar eerder.

Geslaagd vuurwerkjaar

Venray | Nederlanders hebben dit jaar 70 miljoen euro uitgegeven aan vuurwerk. Dat is meer dan de voorgaande twee jaren toen er voor 68 miljoen euro vuurwerk werd gekocht.

Ine van Dijck-Poels van Intratuin blikt dan ook tevreden terug op de vuurwerkverkoop in Venray. "We hebben het eigenlijk als heel positief ervaren. Er zijn veel verkooppunten in de regio, dus we moeten de koek delen. Gelukkig zaten wij dit jaar in de lift." Dit jaar was het voor de verkopers het eerst verplicht om ook een lanceerstandaard voor vuurpijlen mee te leveren. Bij Intratuin kreeg iedere klant ook een veiligheidsbril. "We merkten dat er dit jaar aanzienlijk meer siervuurwerk werd verkocht. De tijd van knallen lijkt voorbij."

Volgens Van Dijck-Poels was het dit jaar onder meer beter, omdat er op maandag 31 december nog veel vuurwerk werd verkocht. "Op zondag is het wettelijk verboden om vuurwerk te verkopen. De laatste dag van 2017 mochten we daarom niet verkopen, dat zagen we wel terug in de cijfers. Wat dat betreft is het allemaal positief verlopen."

Er werd in Nederland dit jaar ook veel compoundvuurwerk verkocht. Dat is gekoppeld sierwerk dat maar één keer hoeft te worden aangestoken en dat zorgt voor een kleine vuurwerkshow. Bij Intratuin merkten ze tijdens de voorinschrijving al dat er veel vraag was naar vuurwerk. "Via onze website was het tot maandagochtend mogelijk om vuurwerk te bestellen. Dat liep ook erg goed moet ik zeggen. Eigenlijk is het allemaal heel positief geweest."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding