Afbeelding
Foto:

Tweede editie Een hele dag kunst

Venray | De tweede editie van Een hele dag kunst van Danshuis Venray was vorige week donderdag geslaagd. Het Venrayse danshuis presenteerde een actieve dag voor veel kinderen.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar konden zich inschrijven voor kunstzinnige activiteiten en onder leiding van docenten van Danshuis Venray hebben zij gewerkt aan een presentatie. Er waren dansworkshop en knutselworkshops. Nieuw dit jaar was musical. Onder leiding van Lizzy Schraven hebben de kinderen het nummer Samen voor altijd van Marco Borsato geleerd. Tussendoor was er tijd voor een hapje en een drankje en aan het einde van de dag stonden de deuren open voor alle ouders. De 40 kinderen presenteerden in een bomvolle dansstudio alles wat ze hebben geleerd en dat werd met een luid applaus ontvangen.

"Kunst maken is goed, want je raakt met elkaar in gesprek. Bovendien is het ook gewoon leuk en dat is het allerbelangrijkste. Een hele dag kunst is heel goed ontvangen en volgend jaar komt er zeker een derde editie", aldus Myrna van Rens van Danshuis Venray.


Lichte krimp inwoners Venray

Venray | Het aantal inwoners van de gemeente Venray is in 2018 nagenoeg gelijk gebleven. Volgens cijfers van het CBS is het inwonersaantal met 0,05 procent gedaald.

De gemeente Venray telt in 2018 43.319 inwoners. Een jaar eerder waren dat er nog 43.431. Met name in Zuid-Limburg, Zeeland, de Achterhoek, Groningen en Friesland krimpt de bevolking flink. De grote steden zijn dan ook steeds meer in trek. Een jaar eerder groeide de Venrayse populatie nog met 0,63 procent. Ook in 2015 nam het aantal inwoners van de gemeente toe. De krimp van 2018 is de eerste in jaren. De buurgemeenten van Venray noteren allemaal een kleine plus qua inwonersaantal.

Het aantal inwoners van Horst aan de Maas groeide licht met 0,08 procent en het aantal in Boxmeer nam toe met 0,79 procent. Ook in Bergen (0,16 procent), Sint Anthonis (0,32 procent), Gemert-Bakel (0,41 procent) en Deurne (0,46 procent) nam de populatie toe.


Alzheimer Café Venray

Venray | Het Alzheimer Café Venray is weer open op maandag 14 januari. Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's.

In januari is het thema Partner in balans. Partner in balans is de naam van een cursus die speciaal is ontwikkeld voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen. Gastspreker is Hannah Christie, wetenschappelijk onderzoeker en werkzaam bij Alzheimer Centrum Limburg. Het Alzheimer Café Venray vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Joke Halmans, telefoon 06-53730515.