Een foto van de wedstrijd SV Venray-ZSV bij de 0-13-teams.
Een foto van de wedstrijd SV Venray-ZSV bij de 0-13-teams. Foto: Jolijn van Goch

De jeugd heeft de toekomst

Venray | Lake Valley hield zondag zijn traditionele jeugdzaalvoetbaltoernooi voor veldverenigingen uit de regio in sporthal De Wetteling in Venray. Het doel van het evenement is het versterken van de relatie tussen de veld- en zaalvereniging en de jeugdspelers kennis te laten maken met zaalvoetbal. Ook wordt het toernooi gebruikt als scoutingsmoment voor het aanvullen van de jeugdteams van Lake Valley voor komend seizoen.

"Het werd een spannende versie dit keer. De inzet van de jeugdspelers was groot en er werd fel gestreden om de hoogste plaatsen", meldt Jos van Gerven namens de organiserende vereniging.

Het toernooi startte 's morgens vroeg om 9.00 uur met het toernooi voor 0-11 teams, waarvoor zich dit jaar slechts vier teams hadden aangemeld. Het team van SV Venray was het sterkste en won de dubbele competitie voor ZSV; het team uit Zeilberg. SVOC werd derde en SSS'18 uit Overloon vierde.

Het grootste deel van de dag, van 11.00 uur tot 16.15 uur, werd ingenomen door de 0-13 leeftijdscategorie. De inschrijving hier was gigantisch. Maar liefst twaalf teams deden mee. In twee poules van zes teams werden de groepswedstrijden gespeeld. Uiteindelijk werd de finale een spannende regionale derby tussen SV Venray en Wittenhorst. Na de regulier speeltijd stond het 1-1. Penalty's moesten de beslissing brengen. Dat deden de jeugdspelers van SV Venray net iets beter dan Wittenhorst. Daarmee wonnen zij de cup. In de kleine finale om de derde plaats won HBSV uit Hout-Blerick met 2-1 van TOF voetbalschool Overloon, dat sterk debuteerde op het toernooi.

Het slotstuk was van 16.15 uur tot 19.00 uur voor de 0-15 teams, waar zes teams aan deelnamen. Hier waren de deelnemende teams erg aan elkaar gewaagd en met minimale verschillen mochten SV Melderslo en ZSV de finale spelen. Het werd een spannend doelpuntenfestijn: 3-3 stond het na reguliere speeltijd. Ook hier dus moesten penalty's beslissen wie de winnaar werd. Dat werd ZSV uit Zeilberg. SV United uit Meerlo/Wanssum werd derde voor SSS'18 uit Overloon.