Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen van de mis op zondag 6 januari om 11.00 uur in de Paterskerk. Inzingen om 10.30 uur. Maandag 7 januari om 19.00 uur repetitie in 't Schöpke tot 21.00 uur. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een van de repetities op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Op zaterdag 5 januari heilige mis in de Paterskerk om 18.00 uur. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)581729.

Venrays Mannenkoor

Nieuwjaarstreffen donderdag 3 januari om 19.30 uur in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Donderdag 10 januari vanaf 19.30 uur geluidsopname in de kleine zaal van Schouwburg Venray. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-28159568.

Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht.

Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Zangers van St. Frans

Repetitie voor de alten en sopranen op vrijdag 4 januari van 19.15 tot 20.00 uur. Daarna komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.15 uur. Aansluitend wordt gedronken op het nieuwe jaar. Dinsdag 8 januari om 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen tot 20.00 uur. Daarna komen er nog een aantal mannen voor de stemvorming. Jongens en meisjes die graag zingen zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Koor Chrisko

Wekelijkse repetitie op maandag om 19.30 uur. Maandag 7 januari 19.30 uur eerste repetitie. Bezoek www.koorchrisko.nl voor verdere informatie of neem contact op met Marly de Haart via telefoon 588176 of Norma Ansinger via telefoon 585234.

Informatieavond over dementie

Naar aanleiding van de Week van Dementie heeft KBO Merselo het idee opgepakt om op een luchtige manier wat meer informatie te verstrekken over de omgang met mensen met dementie. In samenwerking met Venray Dementievriendelijk houdt KBO Merselo een avond met Theatergroep Zorggeluk op donderdag 21 februari om 19.00 uur in zaal 't Anker in Merselo.

Mantelzorgers en vrijwilligers staan voor de vaak moeilijke opdracht om mensen met dementie te begrijpen, te begeleiden en te ondersteunen. In het programma komen een aantal herkenbare situaties en alledaagse dilemma's aan bod en deze laten duidelijk zien en beleven wat de gevolgen van dementie zijn voor de persoon in kwestie en zijn of haar omgeving.

De scènes zijn allemaal gebaseerd op de praktijk van het publiek, herkenbaar en maken duidelijk wat de gevolgen zijn verschillend gedrag. Maar het toont ook het belang van het eigen gedrag en dat van de omgeving. Omgaan met mensen met dementie, de moderne inzichten, en kleinschalig wonen is de specialiteit.

De entree is vrij en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Neem voor aanmelden contact op met Wilma Zegers via e-mail wilmazegers70@gmail.com.

Match

Match voor Vrijwilligers is op zoek naar jou.

Werken als vrijwilliger bij Match betekent samenwerken met een groep leuke en enthousiaste mensen. gave dingen doen voor vrijwilligers in de gemeente, meewerken aan mooie projecten, meedenken bij de ontwikkeling van nieuwe projecten, jezelf ontwikkelen en een succesfactor zijn.

Neem voor meer informatie contact op via telefoon (0478)516995, e-mail Martin.leenders@matchvoorvrijwilligers.nl of kom langs op de Dr. Poelsstraat 6 in Venray.

Nieuwjaarsreceptie

Wijkcentrum Den Hoender in Venray houdt een nieuwjaarsreceptie voor wijkbewoners en gebruikers op zaterdag 5 januari van 14.00 tot 16.30 uur.

Rijbewijskeuring

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op maandag 7 januari terecht bij De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. Vooraf moet een afspraak worden gemaakt via telefoon (0478)586706. De volgende keuring is op maandag 4 februari.

VVB

De Venrayse Vrouwen Beweging houdt op dinsdag 8 januari een ledenavond met Remedica in De Witte Hoeve in Venray. Thema is Kom in Beweging. Aanvang 20.00 uur. Nieuwe leden zijn welkom.

Op 't Nipperke

Programma verenigingswijkgebouw Op 't Nipperke. Dinsdag 8 januari 10.45 uur volksdansen, 13.30 uur wandelen en soosmiddag met kaarten en sjoelen, 18.30 uur Ton Toon djembe voor jongeren, 19.30 uur Ton Toon cajon voor jongeren, 20.30 uur Ton Toon djembe voor volwassenen. Woensdag 9 januari 10.00 uur koersballen, 19.30 uur Green River countrydansgroep. Donderdag 10 januari 9.30 uur gymnastiek voor ouderen. Vrijdag 11 januari 19.30 uur Ton Toon cajon voor volwassenen, 20.30 uur Ton Toon djembe voor volwassenen. Zondag 13 januari 14.30 uur Nieuwjaarsborrel met muzikale omlijsting door De Peelzwervers.

Nieuwjaarsconcert Euterpe

Koninklijke Harmonie Euterpe houdt op zondag 6 januari haar jaarlijks Nieuwjaarsconcert. Na één overgeslagen jaar geeft het groot orkest nu weer een optreden verzorgen voor jong en oud onder leiding van Marc Koninkx. Dit jaar wordt het concert extra bijzonder. Soliste Jolien Schaeffers, gaat samen met Euterpe het muziekstuk Rhapsody for Flute van Stephen Bulla ten gehore brengen. Dit is een onderdeel van haar recital D-examen. Onder jurerend oog van juryleden Geert Jacobs, Geert Nellen en haar docente Sandra Lucassen van Houtblazersatelier Lucassen laat zij de prachtige klanken van een dwarsfluit horen. De presentatie is in handen van oud-wethouder Jan Driessen. Na afloop is er nog gelegenheid voor een gezellig samenzijn in de foyer en gelegenheid om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Het concert vindt plaats in de schouwburg in Venray. Het begint om 11.30 uur en de toegang is gratis.

De Springplank

De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool houden op maandag 7 januari van 18.30 tot 19.45 uur een nieuwjaarsreceptie. Dinsdag 8 januari van 18.30 tot 20.00 uur clubavond voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8. Op het programma staat Hungry Hippos. Donderdag 10 januari bestuursvergadering vanaf 19.30 uur.