Alexander Broussard brengt samen met zijn band in Zaal Zeven een ode aan Billy Joel.
Alexander Broussard brengt samen met zijn band in Zaal Zeven een ode aan Billy Joel. Foto: Lex Putman

Ode Billy Joel in Zaal Zeven

Venray | Zaal Zeven in Venray is van alle markten thuis. De ene keer staat de zaal bij Hotel Asteria in het teken een bedrijfsfeest, de andere keer van een bruiloft of een (sport)gala. Maar ook voor concerten is Zaal Zeven uitermate geschikt, zoals bijvoorbeeld voor de tributeband van Billy Joel.

De afsluiter van de serie tribute-avonden die in de afgelopen maanden in Zaal Zeven werd gehouden, komt voor rekening van Alexander Broussard, onder meer bekend van Najib Amhali's PlusSupportAct, De Corona's en Crazy Pianos, en zijn vijfkoppige band 003.

Na de muzikale odes aan U2 en Abba brengt Broussard op zaterdag 16 maart een ode aan Billy Joel. Het repertoire van deze muzikale alleskunner uit New York bestrijkt eigenlijk alle kanten van het popspectrum. Natuurlijk met de klassieke meezinger The Pianoman, maar ook met swingende rocknummers als My life, ballads als Honesty en rock-'n- rollnummers als Only the good die young. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy Joel (69) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog een keer in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute aan deze muzikale ster, dachten ze bij Zaal Zeven, vandaar de keuze voor The Billy Joel Experience.

Hoog tijd voor een tribute aan muzikale ster Billy Joel

Alexander Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist, toetsenist, zanger en
entertainer.

Met een indrukwekkend cv, dat start bij de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot optredens bij en met Najib Amhali (PlusSupportAct), De Corona's, Twarres en vele anderen, is Broussard op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

Met zijn band 003 bracht hij eerder vijf singles en een dubbel live-album uit met eigen werk. Na vijf jaar vond het team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan.

Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat? The Billy Joel Experience.

Losse tickets voor The Billy Joel Experience kosten 18,50 euro (excl. 1 euro boekingskosten. Ook bestaat er de mogelijkheid om tickets te boeken inclusief diner en/of overnachting. Kijk op de website www.asteria.nl/feesten/tribute voor meer informatie.