ATV Venray organiseert op 26 en 27 januari de 43ste editie van de Vlakwatercross.
ATV Venray organiseert op 26 en 27 januari de 43ste editie van de Vlakwatercross. Foto: organisatie

Vlakwatercross op komst

Venray | ATV Venray organiseert op 26 en 27 januari de 43ste editie van de tweedaagse Vlakwatercross. Tevens is dit het zesde lustrum van de scholierenlopen voor de Jo van Oers- Memoriaal.

Al jaren spant de organisatie van de Vlakwatercross zich in om jong en oud in beweging te krijgen door voor alle leeftijdscategorieën aantrekkelijke wedstrijden te organiseren. In de afgelopen jaren namen jaarlijks ongeveer 1000 jongens en meisjes en mannen en vrouwen deel in de leeftijd van 4 tot en met 80 jaar. Deze brede opzet van de veldlopen op de verschillende parkoersen in het Vlakwaterbosgebied is inmiddels uitgegroeid tot een ware sportieve happening. Dit mede dankzij de meer dan honderd vrijwilligers die de organisatie letterlijk en figuurlijk in goede banen leiden. Steeds meer organisaties en bedrijven zien het nut in van de combinatie van bewegen en gezondheid en ATV Venray verleend graag haar medewerking aan dit streven

ATV Venray heeft wederom de steun weten te verwerven van het Raayland College om hun leerlingen te stimuleren deel te nemen aan de Vlakwatercross. Zij nemen op zondag 27 januari aan de diverse wedstrijden deel. Ook bedrijven hebben aangegeven hun medewerkers te stimuleren tot deelname of tot het ondersteunen van het streven de jeugd en ouderen meer te laten bewegen..Rühl Haegens Molenaar vindt het van belang dat zijn medewerkers aan sport doen en steunt de Vlakwatercross door het hoofdsponsorschap van de lange cross. WIVO Deurne steunt de korte cross en Jumbo Winters en Peel en Maas TV steunen al jaren de jeugdlopen op zaterdag en zondag.

Zonder deze steun en ook de steun van de gemeente Venray, zou het ATV Venray onmogelijk maken om dit loopfestijn in het stadspark van Venray te kunnen organiseren. Uiteraard is ook van groot belang de inzet van de vele vrijwilligers in de maanden vooraf aan de wedstrijden en op beide wedstrijddagen. Leerlingen van het Raayland College helpen weer mee in het kader van hun maatschappelijke stage. Het in orde brengen van de vier verschillende parkoersen, de inschrijving van de bijna 1000 deelnemers, het jureren, de uitslagenverwerking, het opbouwen en opruimen van het wedstrijdterrein, het organiseren van nevenactiviteiten voor de schooljeugd op zaterdag, vereisen de inzet van veel vrijwilligers.

Extra trainingsdagen.

Op de zaterdagen 12 en 19 januari van 10:00 tot 11:00 uur, zijn er voor de schooljeugd die wil deelnemen aan de Vlakwatercross extra trainingen op de parkoersen in Vlakwater. De start is bij het hardloopparkoers achter gebouw Jong Nederland / Perdsstal

Aanmelden.

Op zaterdag 26 januari zijn de Peel en Maas TV Scholierenlopen. De scholierenwedstrijden beginnen met een warming-up door dansschool Myrna van Rens uit Venray, onmiddellijk gevolgd door de start. en verder zijn er weer de estafettes en nevenactiviteiten. Aanmelden via de school. Op zondag 27 januari zijn de diverse lopen voor jong en oud met aparte leeftijdsklasseringen. Aanmelden via www.inschrijven.nl tot woensdag 23 januari. Op de wedstrijddag kan nog worden ingeschreven tot een half uur voor de aanvang van de betreffende wedstrijd. De Vlakwatercross maakt al ruim een kwart eeuw deel uit \van het LimBra-crosscircuit en waaraan een negental Limburgse en Oost-Brabantse verenigingen deelnemen.

Informatie: www.atvvenray.nl of www.limbracross.nl of info@atvvenray.nl