Kerstbomen inleveren

Venray | Inwoners van de gemeente Venray kunnen tot zaterdag 12 januari hun kerstboom (zonder versieringen, potten en grond) naar een verzamelplaats brengen.

Het is ook toegestaan om de boom zelf te versnipperen en in de groene container te gooien. Na 12 januari kunnen de kerstbomen kosteloos worden ingeleverd bij het milieustation.

De bomen kunnen bij de volgende plekken worden ingeleverd: rondweg Brukske (tussen Verdi- en Vivaldistraat), sporthal De Weert (fietspad Fluitekruid, direct na verharding Pastinaak), Veltum (Weg in de Berg), Antoniusveld (grasveld op de grote sigaar), Centrum-Zuid (grasveld Mgr. Verrietstraat), Centrum Noord (grasveld St. Jozefweg/Bevrijdingsweg) en Brabander (Buizerdlaan tegenover nummers 2 en 4 / hoek Broekweg).

De kerstbomen kunnen in de kerkdorpen op de volgende plaatsen worden ingeleverd: Castenray (bij de glasbak in de Pastoor Verheggenstraat), Heide (tegenover Heidseweg 49), Oirlo (Onder de Linde aan de Zuidzijde), Smakt-Holthees (parkeerterrein tegenover de St. Jozefkapel), Vredepeel (Kerkplein), Veulen (bouwterrein De Vlies achter de kerk), Leunen (Kapelweg tegenover kerk op braakliggend deel van het plein), Wanssum (parkeerplaats Jachthaven), Blitterswijck (Op 't Plein), Geijsteren (Dorpstraat tegenover café 't Centrum) en Oostrum (Dorpsplein).

Venraynaar gepakt voor inbraken

Overloon | De man die onlangs probeerde in te breken in een grand café aan de Raaijweg in Overloon, is dinsdag 25 december opgepakt. Het gaat om een 47-jarige Venraynaar, zo meldt de Boxmeerse politie op Facebook.

De inbreker is door getuigen herkend nadat de politie een bewakingsfoto van hem toonde. Daarop was te zien hoe hij met een zwarte damesfiets aankwam en probeerde een ruit te forceren. Dat lukte niet, waarop hij na een paar minuten weer afdroop.

De verdachte zat in verband met dit onderzoek enkele dagen in voorlopige hechtenis. Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat hij wordt verdacht van meerdere inbraken die de afgelopen tijd in de regio gepleegd zijn

Op vrijdag 28 december werd de man voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch. Die besloot de voorlopige hechtenis te schorsen en de verdachte direct, onder schorsende voorwaarden, zijn vrijheid terug te geven.

Hij zal zich nog wel voor de rechtbank moeten verantwoorden voor zijn daden. Bij overtreding van de voorwaarden wordt de Venraynaar alsnog vastgezet totdat de rechter uitspraak
doet.