Holthees boekt vijfde zege op rij

Menos-Holthees 0-2 (0-2). Doelpuntenmaker Holthees: Roy Coppus (2x).

Landhorst | Holthees heeft de inhaalwedstrijd op bezoek bij hekkensluiter Menos met 0-2 gewonnen. Het weer en het veld nodigden niet uit tot een goede wedstrijd. Dat werd het dan ook niet in Landhorst.

In de openingsfase was het elftal van trainer John Klaassens de bovenliggende partij. Het leverde kansen op voor Nick Janssen en Stef Janssen. Halverwege de eerste helft werd de score geopend. Na een goede combinatie over links zette Boy Janssen voor en zorgde de inlopende Roy Coppus met een kopbal voor de openingstreffer: 0-1. Na die verdiende goal poogde Holthees de voorsprong te vergroten en werd de druk op het Menos-doel vergroot. Dat leverde resultaat op, want na ruim een half uur spelen was het opnieuw Coppus die scoorde. Hij veranderde een schot van Max Jost van richting: 0-2. Het lukte Holthees daarna niet meer om nog eens te scoren. Er werd alleen uit enkele afstandsschoten gevaar gecreƫerd, maar die leverden geen probleem op voor de Menos-doelman. De thuisploeg werd sporadisch gevaarlijk, maar wist het net ook niet te vinden. Door de zege rukt Holthees op naar de tweede positie op de ranglijst. Dat is een enigszins vertekenend beeld, aangezien de blauw-witten een aantal duels meer hebben gespeeld dan de andere ploegen. Na de eerste seizoenshelft kan desondanks een ding met recht worden geconcludeerd: Holthees ontpopt zich tot een subtopper in de vijfde klasse.

Merselo pakt punt in Sint Hubert

SV DSWH'18-Merselo 2-2 (1-0). Doelpuntenmakers Merselo: Bas Litjens, Robin van Dijck.

Sint Hubert | Merselo heeft de laatste wedstrijd van 2018 met 2-2 gelijkgespeeld.
Op bezoek bij DSWH'18, dat in de vijfde klasse iets lager staat op de ranglijst, keken de geel-zwarten na een kwartier spelen tegen een achterstand aan. Na rust werd die door doelpunten van Bas Litjens en Robin van Dijck omgebogen, maar tien minuten voor tijd maakte DSWH de gelijkmaker: 2-2. Door het puntje eindigt Merselo de eerste competitiehelft met veertien punten uit tien duels in de middenmoot op een achtste plaats. Op zondag 20 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Elsendorp.