Romantische avond op ijsbaan

Venray | Op de ijsbaan in hartje Venray wordt op zaterdag 29 december tussen 19.00 uur en 22.00 uur een romantische schaatsavond, gehouden. Onder aanvoering van dj Mees Janssen wordt de ijsbaan in romantische sferen gebracht. Het programma bestaat onder meer uit muziek, licht- en geluidseffecten en ook aan de bij het thema passende hartjes en kaarsjes is door de organiserende Stichting Winterpret Venray gedacht.

Het peuterschaatsen is de eerste twee keer een succes geworden, meldt secretaris Bernie van Lierop. "De bezoekersaantallen waren simpelweg goed te noemen. Het peuterschaatsen op een kleiner gemaakte baan is uitermate geschikt voor de jongsten om te leren bewegen op het ijs en wordt op zondag 30 december en 5 januari 2019 tussen 10.00 uur en 12.00 uur weer georganiseerd. De overige bezoekers kunnen dan op een kleinere baan evengoed schaatsen, vanaf 10.00 uur."

Met ingang van komend weekend wordt de Rooyse Klunentocht georganiseerd. "Iedereen kan elf centrumondernemers bezoeken en daar een letter terugvinden. Als je alle elf ondernemers hebt bezocht, ontstaat er een woord en die uitslag kun je inleveren bij Winterpret, waar je een klein presentje krijgt en kans maakt op elf prijzen, beschikbaar gesteld door de centrumondernemers. Zondag 6 januari 2019 wordt door de burgemeester de winnaars bekendgemaakt. De prijswinnaar moet deze prijs wel op deze dag persoonlijk in ontvangst komen nemen."

Winterpret Venray is elke dag geopend van 00.00 uur tot 22.00 uur, met uitzondering van oudejaarsdag 31 december (geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur) en Nieuwjaarsdag van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Op deze dag kunnen belangstellenden vijf uur schaatsen voor de prijs van vier uur.

"Zondag 6 januari wordt een spectaculaire afsluiting van Winterpret Venray met het Venrays Rabo Ice-Byk-kampioenschap", weet Van Lierop. "In samenwerking met de jeugdcommunity van de Rabobank Venray-Horst aan de Maas wordt dit kampioenschap georganiseerd. Vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur is het mogelijk om te ijsfietsen en mee te strijden voor het kampioenschap."

Meer informatie over het programma staat op de website www.winterpretvenray.nl. Winterpret Venray wordt op zondag 6 januari afgesloten met het gratis schaatsen tussen 18.00 uur tot 22.00 uur. Ook hiervoor geldt een maximumaantal schaatsers op de ijsbaan.

Bandwedstrijd Op Ut Tuffelke

Vierlingsbeek | Stichting Op De Tôffel houdt in samenwerking met het Vierlingsbeekse podium Gryphus op zaterdag 23 maart de bandwedstrijd Op Ut Tuffelke.

Regionale muzikanten krijgen tijdens Op Ut Tuffelke de kans zich in de kijker te spelen.

De band of artiest die op het podium als 'beste' uit de bus komt verdient het openingsoptreden van Op De Tôffel 2019, dat gehouden wordt op zaterdag 15 juni op het Vrijthof in Vierlingsbeek.

Bands of artiesten die interesse hebben kunnen zich vóór 1 februari aanmelden door een demo met biografie te sturen naar Stichting Op De Tôffel, onder vermelding van Op Ut Tuffelke, postbus 15, 5820 AA in Vierlingsbeek of naar het e-mailadres info@opdetoffel.nl.