Oud en nieuw vieren bij Uitmarkt

Venray | Café De Uitmarkt sluit het oude jaar af en gaat het nieuwe jaar in met een programma met drie dagen live muziek door artiesten en bands.

Op zaterdag 29 december is er Live top 2000, een unieke avond in De Uitmarkt. Vanaf 22.00 uur wordt live de top 2000 gepresenteerd, waarbij Auke Classens, Etan Huijs en Geert Pelzer live nummers zingen uit de top 2000. Er is een lijst van maar liefst 150 nummers waaruit de gasten kunnen kiezen.

Zondag 30 december is het Tributenight in Venray en zijn er in verschillende cafés optredens. Vanaf 20.30 uur een avondvullend optreden in De Uitmarkt van de Beth Hart Tributeband Beth Heart. Aanvang 20.30 uur. Een ode aan de Amerikaanse zangeres Beth Hart, die in Nederland bekend staat door haar hit LA Song (out of this town). Haar liedjes lijken een beetje op Janis Joplin en Joan Armatrading maar haar stem is rauwer. Ze neemt in de loop der jaren diverse albums op en is te zien en te horen op Pinkpop, waar ze onder meer het Beatles nummer Lucy in the sky with diamonds vertolkte. Een must voor liefhebbers van ruige en rauwe bluesrockmuziek. Tijdens de laatste kermis kon het optreden van We Two in De Uitmarkt door omstandigheden niet doorgaan. Op dinsdag 1 januari treedt We Two vanaf 18.00 uur op. Arturo Bellini en Roco di Turi, een Belgisch-Italiaans duo, is ontstaan uit de in de jaren '90 immens populaire band Unity. De sound en het onbeperkt repertoire van modern tot goud van oud en Italiaanse nummers van Zucchero en Eros Ramazotti kenmerken de stijl van We Two.


Groene Helden

Venray | IVN Limburg zoekt ondernemers die het verschil willen maken. Die zich sterk maken voor groene en duurzame initiatieven. Die lokale mensen, organisaties en ondernemers bij die missie betrekken.

Een ondernemer met aandacht voor zijn omgeving, de natuur en de mensen, kortom; een Groene Held. Er is 45.000 euro te verdelen over de acht beste ideeën. Het geld helpt de prijswinnaars om hun duurzame, groene idee werkelijkheid te maken. Indienen kan tot uiterlijk 31 januari 2019. Meer informatie, de voorwaarden en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.groeneheldenlimburg.nl.