Jeugdtoernooi Lake Valley

Venray | Zaalvoetbalvereniging Lake Valley houdt op zondag 30 december de dertiende editie van het Optisport De Wetteling Venray jeugdzaalvoetbaltoernooi voor veldverenigingen.

Na het TOP jeugdzaalvoetbaltoernooi in augustus het tweede grote zaalvoetbalevenement van Lake Valley. Jaarlijks laat Lake Valley via dit toernooi talentvolle voetbaljeugd uit de regio kennismaken met zaalvoetbal. Nevendoel is het verstevigen van de verstandhouding en samenwerking met veldverenigingen, aangezien de club ervan overtuigd is dat beide voetbalsporten een toegevoegde waarde kunnen zijn in de ontwikkeling van spelers. Dat toernooien zoals dit daar een enorme bijdrage aan leveren blijkt wel uit het feit dat dit seizoen maar liefst zeven A-jeugdspelers deel uit maken van het vaandelteam en Lake Valley 0-19 team in mei Nederlands kampioen is geworden. Individuele recente successen zijn de uitverkiezingen tot de selectie van Nederland 0-19 van Fabian Hendriks, Nathan van Gerven en Tim Jeuken. Ook op het veld hebben spelers die de jeugdopleiding doorlopen hebben bij Lake Valley Venray succes: Sven van Gassel bij Helmond Sport en Stan van Dijck bij VVV-Venlo.

Deelnemende verenigingen tijdens deze editie zijn ZSV Zeilberg, SV Venray, SV Ysselsteyn, RKVV SSS'18 (Overloon), SVOC'01 (Oirlo/Castenray), SV United (Meerlo/ Wanssum), HBSV (Blerick), RKSV Wittenhorst, SV Melderslo, Zaalvoetbalschool TOF (Overloon), SV Oostrum voetbal en SV Vitesse'08 (Gennep). De volgende leeftijdscategorieën zijn deze dag van de partij: onder 11 van 09.00 tot 11.00 uur, onder 13 van 11.00 tot 16.10 uur. en onder 15 van 16.10 tot 19.00 uur. Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom.


Sporting ST verliest in Venlo

VCH-Sporting ST 2-1 (0-0). Doelpuntenmaker Sporting ST: Kevin Goldschmidt.

VENLO | Sporting ST heeft de uitwedstrijd in de vijfde klasse D bij VCH met 2-1 verloren.
De doelpunten in Venlo vielen allemaal na rust. VCH kwam, mede dankzij een eigen doelpunt van Sporting-speler Tim van Rijswick, met 2-0 voor. De aansluitingstreffer van Kevin Goldschmidt kwam te laat voor de ploeg van trainer Han Friesen. Sporting houdt op de ranglijst alleen het puntloze Kronenberg onder zich. Na de winterstop staat er direct een derby op de rol, als Sporting op bezoek gaat bij SV United.