De stemming zat er, ondanks de regen, goed in zondag op de kerstmarkt in hartje Venray.
De stemming zat er, ondanks de regen, goed in zondag op de kerstmarkt in hartje Venray. Foto: Rikus te Brücke

Kerstmarkt krijgt vervolg

Venray | De kerstmarkt was afgelopen weekeinde ondanks de regen een groot succes. De organisatie, in handen van Venray Centraal, was zeer tevreden.

"De regen heeft het succes niet in de weg gestaan", aldus Harrie Rongen, voorzitter van de Venrayse ondernemersvereniging. Op het Henseniusplein langs de ijsbaan stonden 21 kiosken met een grote variëteit aan producten en lekkernijen. Met veel muzikale optredens was er drie dagen lang sfeer op het plein. De grote arrenslee maakte het plaatje verder af. "Het was niet alleen druk op de kerstmarkt, maar ook in het hele centrum", vertelt Sjef Pappers, nauw betrokken bij de opzet van de kerstmarkt. "De gezellige sfeer toverde ook bij veel mensen een glimlach op het gezicht. Het is mooi dat de regen geen grote spelbreker is geweest, ondanks de vele millimeters die naar beneden kwamen."
Niet alleen de bezoekers waren positief, ook de deelnemende ondernemers. "We hebben bovendien de nodige input gekregen om de markt het volgend jaar nog verder uit te bouwen. Daarbij streven we naar minimaal 30 kramen. Binnenkort gaan we de markt evalueren. De tips die we kregen zullen we daar ongetwijfeld in meenemen. De animo onder de ondernemers is ook voor volgend jaar weer groot."
Ook de fotoactie die door Peel en Maas was georganiseerd, is geslaagd. Veel mensen gingen met de Kerstman op de foto en hebben hun plaatje gepost op een van de media van Peel en Maas.
Volgende week worden de winnaars bekendgemaakt. Inzenden kan nog tot 30 december.