Afbeelding
Foto:

Nieuwe visie mondiaal platform

Venray | In 1987 is op initiatief van de gemeente Venray het Mondiaal Platform Venray (MPV) ingesteld. Vijftien jaar lang hield het mondiaal platform jaarlijks een Werelddag. Ook ondersteunde het platform de wereldwijde initiatieven van de aangesloten organisaties.

'Sinds het einde van de vorige eeuw is het wereldbeeld ingrijpend veranderd, evenals de mate waarin dit wereldbeeld door sociale media wordt bepaald en bijgesteld', meldt de organisatie in een persbericht. 'Deze tijd vraagt om mondiaal burgerschap, om een gelijkwaardige en gedeelde verantwoordelijkheid voor elkaar en voor toekomstige generaties, vraagt om duurzaamheid, om een stabiel klimaat, om veiligheid en een goed en rechtvaardig beheer van water, grondstoffen en landbouwgronden. Mondiaal burgerschap is een zaak van en voor iedereen en daarom heeft het mondiaal platform zijn missie en visie opnieuw geformuleerd en op 20 december aangeboden aan wethouder Anne Thielen tijdens een bijzonder geanimeerd gesprek'.

Het mondiaal platform organiseert in 2019 vijf bijeenkomsten, niet alleen met de leden en de achterban, maar alle inwoners van Venray worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomsten. Bijeenkomsten waarin mondiale thema's centraal zullen staan met bijvoorbeeld workshops, films, gastsprekers en dialoogavonden.

Daarmee wil het platform een ontmoetingsplek creƫren om de mondiale verbondenheid tussen Venray en de samenleving te stimuleren en de initiatieven van de aangesloten organisaties worden op deze manier op een meer bij de huidige tijd passende wijze ondersteund.

De eerste bijeenkomst die op deze manier wordt vormgegeven, vindt plaats op dinsdag 22 januari. De werkwijze en visie van Tikkie Anders staan dan centraal.