Afbeelding
Foto:

Kerstviering Coninxhof

Venray | In de Paterskerk vond donderdagavond de kerstviering van de Venrayse basisschool Coninxhof plaats. Na de opening van kapelaan Marthoma verzorgden alle groepen een optreden. Er werd gezongen, gedanst en natuurlijk werd ook het kerstverhaal gespeeld.

De viering werd goed bezocht en de kerk zat nagenoeg vol.


Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)581729.

Gemengd koor Het Zonnelied

Geen repetitie in de Paterskerk op maandag 31 december. Op dinsdag 1 januari om 11.00 uur zingen van de mis in de Grote Kerk. Inzingen om 10.30 uur. Aansluitend nieuwjaarsreceptie. Op woensdag 2 januari geen repetitie. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie: A. van Steen, telefoon 588131, bezoek een repetitie op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. De eerstvolgende repetitie is op woensdag 9 januari. Confetti is nog op zoek naar damesstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of gewoon even langskomen op woensdag.

Venrays Mannenkoor

Donderdag 3 januari 19.30 uur Nieuwjaarstreffen in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Donderdag 10 januari 18.00 uur repetitie in De Witte Hoeve. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of via telefoon 06-28159568. Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Vocal Group Transparant

De eerste repetitie in jubileumjaar 2019 is op woensdag 2 januari van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve in Venray. Er wordt geoefend voor het jubileumconcert in april. Aansluitend is er een Nieuwjaarsborrel met de leden. Transparant is op zoek naar nieuwe leden. Wij het leuk lijkt om mee te zingen kan een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 28 december oud papier op in de wijken De Brabander en Veltum. Bij De Brabander ook de nabij gelegen Overloonseweg. Aanvang 9.00 uur. Voor Veltum gaat het om het gebied gelegen tussen Langstraat/Hoebertweg, Weg in den Berg, Kempweg en Westsingel. Hier wordt gestart met ophalen om 14.30 uur. Het papier goed gebundeld en tijdig aan de straatkant gereed zetten.

Match

Match voor vrijwilligers is voor Stichting Gehandicaptenzorg Limburg, locatie Venray, op zoek naar wandelvrijwilligers.

Omschrijving: Voor het activiteitencentrum Venray wordt gezocht naar vrijwilligers die samen met cliënten van SGL gaan wandelen in de omgeving van het activiteitencentrum. SGL is een stichting voor volwassen gehandicapten en ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten met een hersenletsel en/of een lichamelijke handicap op het gebied van behandeling, dagbesteding, begeleiding thuis, logeren en wonen. Meer dan 70 procent van de cliënten heeft een hersenletsel, bijvoorbeeld naar aanleiding van een CVA (beroerte), tumor, hartstilstand of ongeval.

Functie eisen: kunnen samenwerken, sociaal zijn ingesteld, vriendelijk zijn, humor, oog hebben voor de mens en sfeer. Verder inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep, respectvolle bejegening, goed met cliënten kunnen omgaan, uit kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënt, betrouwbaar zijn, afspraken nakomen en vriendelijk en rustig kunnen handelen.

Voor meer informatie over deze vacature: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray. Telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

De Springplank

Vanwege oudjaar en nieuwjaarsdag zijn er op maandag 31 december en dinsdag 1 januari geen clubavonden voor de leden van de Springplankgroepen.

Harpconcert in kerk Blitterswijck

Loes van Dijk uit Oirlo, in 2013 afgestudeerd aan het Conservatorium in Maastricht gaat op zondag 6 januari een harpconcert verzorgen in de kerk van Blitterswijck van 16.00 tot 16.45 uur.

De aanwezigen kunnen onder andere genieten van Three Kings van John Henry Hopkins, Canon in D van Pachelbel, Ave Maria Maria van Schubert, Moonlight Sonate van Ludwig von Beethoven en Baroque Flamenco van Deborah Henson-Conant.

Pastoor Huub van Horne gaat de muzikale werken die hij in overleg met de harpiste heeft uitgekozen telkens vooraf in het kort toelichten. Om 17.00 uur bestaat de gelegenheid om de grotendeels gezongen vesperdienst bij te wonen, met aansluitend een korte aanbidding.

Tijdens het concert en vesperdienst zijn er schijnwerpers gericht op de muurschilderingen uit de 16e eeuw die de reis van de Driekoningen uitbeelden.

Op de communiebank wordt het houten beeld van koning David die de harp bespeelt tentoongesteld. Een groot deel van de 150 psalmen heeft hij op zijn naam staan.

De entree is vrij.