Bent Tiggeloven:
Bent Tiggeloven: "Ik houd van een uitdaging en wil graag iets doen voor een ander." Foto: eigen foto

Naar de top voor KiKa (2)

Venray | Jaarlijks krijgen 500 kinderen in Nederland de diagnose kanker te horen en ongeveer 25% van hen weet deze intense strijd helaas niet te winnen. Dit is onacceptabel in de ogen van vele inwoners van de gemeente Venray. Daarom hebben tientallen inwoners besloten om in 2019 met de actie Naar de Top voor KiKa bergen te gaan beklimmen in Zwitserland en Schotland. Hiermee willen zij tenminste100.000 euro ophalen voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

In de komende weken in Peel en Maas een serie portretjes van deelnemers uit de gemeente. Nummer twee in de rij: Bent Tiggeloven uit Venray.

Bent Tiggeloven (15) zit op het Raayland College en woont in Venray met zijn vader Bernard, moeder Desiree en zus Freekje. Hij hockeyt bij Hockeyclub Venray en traint JC1 van die vereniging. Hij neemt met een groep jongeren uit de gemeente deel aan de juniortocht in Zwitserland.

"We gaan in totaal met twaalf jongens uit Venray. Van 6 juli tot en met 13 juli 2019. We zullen in deze week de Ammertenspitz (2613 meter), de Rohrbachstein (2950 meter) en de Wildstrubel (3244 meter) beklimmen. We trekken elke dag van berghut naar berghut."

Waarom ben jij aangehaakt?

"Ik ben een sportieve jongen die houdt van een uitdaging en graag iets wil doen voor een ander. Op vakanties heb ik vaker in de bergen gewandeld, onder andere in Noorwegen, de Pyreneeën en Engeland. Het lijkt mij supervet om op deze manier mij in te zetten voor het goede doel. Elke deelnemer van de juniortocht moet minimaal 1000 euro sponsorgeld en/of donaties binnen halen, dan pas mag je mee doen. Dit geld gaat rechtstreeks naar KiKa. De reis en het verblijf moeten we zelf betalen, dat wordt niet van het sponsorgeld betaalt."

Wat verwacht je van jouw deelname?

"Ik verwacht dat het een zware, pittige maar wel toffe uitdaging wordt. Ik denk dat we als groep een bepaalde band met elkaar krijgen. En het lijkt me ook heel fijn om een week lang niks anders te moeten, om geen andere verplichtingen te hebben zoals school en werken. Gewoon een week lang alleen maar hier mee bezig te zijn."

Hoe ziet jouw voorbereiding uit?

"We hebben al een paar keer samen gewandeld en de volgende gezamenlijke wandeling staat gepland in januari. Dit doen we in de omgeving. We zijn in Nijmegen geweest en ook een keer in Geijsteren. Om mijn conditie maak ik me geen zorgen. Dat zit wel goed. Ik ben heel sportief onder andere door mijn hockeytrainingen en -wedstrijden."

"Op dit moment zijn we bezig om extra donaties te werven. Deze weken staan we in de weekenden bij de ijsbaan om KiKamutsen en KiKa-armbandjes te verkopen. Alle opbrengsten gaan volledig naar KiKa. Op het Raayland hebben we zelf de kerstmarkt mogen organiseren, die opbrengst kwam ook ten goede van KiKa."

Doneren kan nog steeds via www.ndtvk.nl/doneren.