Anna Joan, een excentrieke jongedame met een missie.
Anna Joan, een excentrieke jongedame met een missie. Foto: Remy Tilburg

'Week' eerste single Anna Joan

Venray | In de eerste week van januari presenteert Annabel van Casteren uit Venray haar eerste single op alle streamingkanalen. "Week is een zelfgeschreven Engelse pop song met een vrolijke vibe", omschrijft de 22-jarige, creatieve duizendpoot met als artiestennaam Anna Joan haar debuutsingle. De presale van Week is vorige week officieel van start gegaan op AppleMusic en iTunes.

Door Henk Lammen

"Ik heb dit nummer geschreven toen ik alleen op vakantie was. Ik had niks gepland en nam alleen mijn eerste levensbehoeftes mee: een gitaar, sportkleding en een tent en vooral geen telefoon. Week gaat over absolute vrijheid – de vrijheid die ik toen ervoer en mee naar huis kon nemen", geeft Anna Joan een kijkje in haar innerlijk verlangen naar vrijheid. "Ik kan niet omschrijven hoe trots ik ben op deze eerste single. Nog maar een jaar geleden schreef ik mijn eerste eigen nummer en nu al ga ik Week wereldwijd releasen. Het is een droom die uitkomt. En de volgende single is ook al onderweg", zegt ze niet zonder trots. In de bijbehorende videoclip van Week, een verrassende korte film, is een rol weggelegd voor de Venrayse actrice Jeanne van Maarseveen. De clip wordt kort na de presentatie van de single gerelease.

Anna Joan is druk bezig met de opnamedagen voor videoclips, optreden als zangeres en actrice en het schrijven van nieuw repertoire. Ze studeert ook nog aan de Master of Music aan de Rockacademy in Tilburg. "Op deze opleiding ben ik een vreemde eend in de bijt. Ik volg namelijk lessen bij drie academies tegelijk. Danslessen bij de dansacademie, zanglessen bij de muziektheater academie en songwriting lessen bij de rockacademie. Het is fantastisch om zoveel te leren bij fantastische docenten en dat dan meteen toe te passen in de praktijk."

Kleding is altijd al een groot deel geweest van haar performances. Excentriek, extravert, maar wel met een boodschap. Hoe de buitenwereld tegen haar aankijkt, vindt ze minder belangrijk. Ze gaat haar eigen weg. "Ik vind het tof hoe extreme kleding op zich al een heel verhaal kan vertellen. Zo houd ik ervan om veel samen te werken met kostuumdesigners en fotografen/videografieën om mijn muziek nog meer kracht bij te zetten. Daarnaast leef ik mij graag uit als het aankomt op videoclips omdat het verhaal, de boodschap van de muziek, dan nog meer gestalte krijgt."

De release van haar debuutsingle Week is een eerste droom die uitkomt. Maar er is meer, het liefst internationaal doorbreken. "Mijn droom is om niet alleen met mijn muziek, maar ook mijn extreme outfits en mijn videoclips mijn verhaal te vertellen, een statement te maken. Op grootse internationale podia kunst maken. Lady Gaga is mijn grootste voorbeeld omdat zij heeft bewezen dat je kunst en popmuziek met elkaar kunt combineren. Geëngageerd zijn én een groot publiek bereiken. Dát is wat ik wil.

Meer informatie is te vinden op www.annajoan.com of volg Anna Joan op facebook en/of instagram @annajoanofficial.