SV Venray-speler Danny Pelzer wordt belaagd door twee EHC'ers.
SV Venray-speler Danny Pelzer wordt belaagd door twee EHC'ers. Foto: Henk Lammen

Puntje tegen koploper

Venray-EHC 1-1 (1-1). Doelpuntenmaker Venray: Armend Shala. Venray: Decker; Peeters, Willemse, Van Dijck, Wismans; Egelmeers (74. Stan Kersten), Bram Kersten (82. Rommen), Brinkman; Shala, Pelzer (62. Vullings), Vievermans.

Door Dennis Stiphout

Venray | Venray heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper EHC. De formatie uit Hoensbroek is daarmee winterkampioen. Venray sluit het jaar 2018 af op de vijfde plek.

De meest opvallende naam op het wedstrijdformulier was zondagmiddag niet terug te vinden in de opstelling. Nee, Mandy Passon, normaliter assistent-trainer van Venray-trainer Frans Koenen, was in het duel met EHC de eindverantwoordelijke bij Venray. Koenen genoot namelijk van een vakantie, waardoor Passon de taken overnam. Druk, vooral vaak buiten het coachvak, coachend liet ze zien haar mannetje prima te staan. Het was voor Passon de eerste keer dat ze bij een herenelftal de eindverantwoordelijke was.

Venray deed onder haar leiding absoluut niet onder voor de koploper, vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse. Al vroeg in het duel kreeg Armend Shala een kans, maar die werd om zeep geholpen. Stijn Brinkman probeerde het even later van afstand, maar de keeper van EHC redde prima. Niet veel later was het raak. Shala wist het net nu wél te vinden. De vlaggende EHC-grensrechter werd daarbij door de arbiter genegeerd. Erg lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, want amper twee minuten later was het alweer gelijk. Na rust golfde het spel op en neer en was Venray beter. De beste mogelijkheden waren voor Shala en Bram Vievermans, maar uiteindelijk werd na rust niet meer gescoord. Passon: "Ik denk dat wij goed hebben gespeeld, helaas belonen we onszelf niet met een overwinning. De tegengoal uit een corner mag eigenlijk niet vallen. Na de 1-1 hoopten we nog iets te kunnen forceren, maar dat zat er helaas niet meer in."

Zo komt er voor Venray een einde aan het kalenderjaar 2018. De rust bij het eerste elftal is na het roerige vorige seizoenseinde, met het voortijdige afscheid van trainer Stephan Sijbers, in ieder geval weer teruggekeerd. Voorzitter Peter Kerstjens vertelt dan ook dat de grootste uitdaging voor de vereniging op een ander gebied ligt. "Het is een hele grote opgave om het vrijwilligersgebeuren binnen zo'n grote club rond te krijgen", aldus Kerstjens. "Dat is niet alleen binnen deze vereniging zo, maar dat merk je ook landelijk. Hoe we dat op de langere termijn kunnen volhouden, is een van de grotere zorgen van de club. We hebben het bestuur verder kunnen uitbreiden om op dat gebied stappen te zetten." De samenwerking met hoofdtrainer Frans Koenen bevalt in ieder geval uitstekend. "Ik denk dat Frans goed bij de club past en zich hier ontzettend op zijn plek voelt. Frans heeft voor één seizoen getekend, ik heb geen aanleiding om te veronderstellen dat er iets speelt. Er hebben gesprekken plaatsgevonden, dat zal in de winterstop worden afgerond. Wij zijn zeker tevreden. Hij heeft de juiste uitstraling naar de jeugd." De eigen jeugd is namelijk een belangrijke factor binnen Venray. Kerstjens: "Het beleid om jeugd door te laten stromen naar de selectie gaan we voortzetten. Er stonden vandaag tien jongens op het veld die hier in feite ook in de jeugd hebben gespeeld."