Nieuwe eigenaar Walkro Blitterswijck

Blitterswijck | Het Ierse bedrijf Monaghan Mushrooms heeft alle aandelen verworven van Walkro die in bezit waren van Gimv en het Walkro-management, en wordt zo de enige aandeelhouder.

Walkro (www.walkro.eu) werd in 1991 opgericht in Belgiƫ en heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste producenten van substraat als voedingsbodem voor de champignonteelt. Walkro produceert 8.500 ton substraat per week op productlocaties in Maasmechelen (Belgiƫ), Blitterswijck (Nederland) en Wallhausen (Duitsland).

Met circa 235 medewerkers verzamelt Walkro de grondstoffen en produceert kwalitatief hoogstaand substraat voor champignonkwekers over de hele wereld. Eind 2011 werd Walkro overgenomen door Monaghan Mushrooms samen met de investeringsmaatschappij Gimv en het Walkro-management. Sindsdien is Walkro's omzet gestegen naar 75 miljoen euro (2017) waardoor Walkro een van de grootste producenten ter wereld van champignonsubstraat is. Nu wordt Monaghan de enige aandeelhouder van Walkro door het uitkopen van zowel Gimv als het management.

In de nieuwe structuur blijft Walkro gefocust op het produceren van hoogwaardige substraat voor onafhankelijke champignonkwekers over de gehele wereld. Het Walkro-management onderstreept zijn vertrouwen in de nieuwe structuur door aandelen te verwerven van Monaghan. De huidige directie van Walkro, bestaande uit Eric Houben (CEO) en Peter Fijneman (CFO), wordt verantwoordelijk voor alle Europese substraatactiviteiten van Monaghan, met een omvang van 15.000 ton champignonsubstraat per week. Eric Houben zal tevens zitting nemen in de raad van bestuur van Monaghan Mushrooms. Monaghan Mushrooms (www.monaghan-mushrooms.com) is een van de grootste champignonbedrijven ter wereld.

De Springplank

Venray | In verband met Kerstmis vinden de clubavonden op maandag 24 december (voor de 5-jarigen tot en met groep 5 van de basisschool) en dinsdag 25 december (groepen 6, 7 en 8) geen doorgang.

Den Hoender

Het programma van Den Hoender voor de komende week. Donderdag 20 december 14.00 uur koersbal VVO Noord-West, 19.30 uur laatste kaartavond van de acht. Vrijdag 21 december 14.00 uur kienen. Zaterdag 5 januari 13.30 uur nieuwjaarsreceptie.

Zangers van St. Frans

Venray | Repetitie vrijdag 21 december om 19.15 uur voor alten en sopranen tot 20.00 uur. Daarna komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.30 uur. Aansluitend gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Maandag 24 december 17.30 uur in uniform bij de Paterskerk aanwezig zijn om in te zingen voor de vroege kerstavondmis van 18.00 uur. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.