Afbeelding
Foto:

Glasvezel ook in wijken Venray

Venray | In de eerste fase heeft GlaswebVenray zich gericht op de aanleg van glasvezel in de dorpen. In de dorpen Ysselsteyn, Vredepeel, Merselo, Leunen, Veulen en Heide kunnen de inwoners al volop genieten van de snelheid, betrouwbaarheid en capaciteit van het glasvezelnetwerk. In de overige kerkdorpen is GlaswebVenray actief met het aanleggen en activeren van de glasvezel.

Na de dorpen wil GlaswebVenray ook de wijken voorzien van een glasvezelnetwerk. GlaswebVenray start in februari met de campagne in de wijken van Venray. De campagne zal per wijkcentrale (alle aansluitingen die bij één netwerkverdeelstation behoren) plaatsvinden. Als er voldoende aanmeldingen in het gebied van wijkcentrale Beekweg zijn, te weten 30 procent klantaanmeldingen, dan zal ook daar glasvezel worden aangelegd.

De 2.850 adressen die bij wijkcentrale Beekweg horen, liggen in de wijken de Brabander, Vlakwater, Centrum en Noord-West. "De interesse in de wijken is er duidelijk. Men was afwachtend want men wil eerst weten dat er glasvezel komt, voordat men zich aanmeldt", weet directeur Bart Lemmen.

Samen met de Glasweb-teamleden uit de wijken gaat GlaswebVenray de campagne opzetten. De campagne start in het voorjaar van 2019. Wanneer wijkcentrale Beekweg op 31 maart 2019 het benodigde aantal klantaanmeldingen heeft, kan GlaswebVenray in het najaar van 2019 starten met de aanleg.

Aansluitend worden ook de andere wijken voorzien van glasvezel. "Maar alleen als de bewoners het willen", vult Lemmen aan.

Projectleider Anita Emonts is ervan overtuigd dat ook de wijken worden voorzien van glasvezel. "Er komen steeds meer signalen vanuit de wijken dat er behoefte is aan internet met meer capaciteit. Het downloaden (binnenhalen) gaat voor velen nog wel goed, maar het uploaden (versturen) begint ook in de wijken zijn beperkingen te vertonen."

De providers bieden pakketten aan met een minimum van 500MB/s upload én download. Dit kan worden uitgebreid tot een snelheid van 1 GB/s upload én download. Met glasvezel wordt de keuzevrijheid in aanbod van internet, tv en telefonie vergroot. Klanten kunnen bijvoorbeeld internet nemen van GlaswebVenray, televisie van Ziggo en telefoon van KPN.

GlaswebVenray is een burgerinitiatief en heeft ten doel iedereen binnen de gemeente Venray en het dorp Holthees van een snelle, betrouwbare internetverbinding te voorzien.