Venraynaar komt niet naar eigen hoger beroep

DEN BOSCH/VENRAY | Een 47-jarige Venraynaar wil af van de celstraf die de Roermondse rechtbank hem vorig jaar oplegde voor een 'poging tot diefstal met geweld' in zijn woonplaats, die hij pleegde op 3 december 2016.

Door Geert van der Star

De man kreeg hiervoor een celstraf van vier maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De Venraynaar heeft volgens advocaat Misja Geeratz voor het eerst sinds lange tijd vast werk gevonden: als hij nu achter tralies verdwijnt, zal hij zijn nieuwe baan kwijtraken. "Zijn verslaving is naar de achtergrond verdwenen en hij is vrij van harddrugs", stelde Geeratz dinsdagmiddag bij het gerechtshof in Den Bosch.

De advocaat kon geen enkel bewijs aandragen voor zijn stelling dat het echt beter ging met de verdachte, een recidivist met een strafblad van veertien pagina's. De Venraynaar zou zelf een kopie van zijn arbeidscontract meenemen naar Den Bosch, om aan te tonen dat hij een nieuw levenspad had gekozen.

De verdachte kwam echter niet opdagen op het hoger beroep, dat hijzelf tegen de strafmaat had aangespannen. Zijn advocaat wist ook niet waarom de Venraynaar er niet was. Hij kon dinsdagmiddag geen contact met zijn cliƫnt krijgen.

Het Openbaar Ministerie was in ieder geval niet overtuigd. De Venraynaar had volgens de Advocaat-generaal 'meer straatroven' op zijn naam staan en had al eerder taakstraffen gekregen. "Hij heeft twee slachtoffers gemaakt, die door de diefstalpoging flink zijn geschrokken." Het OM zag daarom geen reden om om een andere straf te vragen, dan de rechter in Roermond had opgelegd. Uitspraak op 22 januari.

Op reis naar Lourdes in 2019

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat in 2019 weer twee reizen naar Lourdes maken. De busreis wordt gehouden met alleen pelgrims uit Venray en omgeving.

De Lourdesgroep houdt hiervoor op 20 januari om 14.30 uur een informatiemiddag in het Pelgrimshuis in Smakt. Er wordt door middel van een powerpoint presentatie informatie gegeven over alle reizen, het leven van Bernadette en Lourdes en Never. Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 24 mei tot en met 1 juni met de bus en van 26 tot en met 31 mei en van 16 tot en met 21 september met het vliegtuig naar Lourdes. Wie CZ verzekerd is, komt in 2019 weer in aanmerking voor een korting. Dit zijn medisch verzorgde reizen en geschikt voor jonge en oude, zieke en gezonde mensen.

Lourdesgroep Maas en Peel reist onder de vlag van de Organisatie Limburgse Bedevaart. Meer informatie is verkrijgbaar bij Cristien Goumans via telefoon (0478)636676, 06-23532814 of kijk op www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.

Dansavond

Venray | Dansvereniging Amusement Venray e.o. houdt op zaterdag 29 december voor iedereen die graag danst een dansavond in partycentrum Anno'54 aan de Raadhuisstraat 6 in Venray. Aanvang 20.30 uur.

Kienmiddag

Venray | In Den Hoender in Venray wordt op vrijdag 21 december vanaf 14.00 uur een kienmiddag gehouden.