Afbeelding
Foto:

Best bekeken video's 2018

Venray | Het jaar 2018 loopt op zijn eind. Tijd om terug te blikken, zo ook met Peel en Maas TV. Vanaf zaterdag 22 december zijn op de Facebookpagina van Peel en Maas (TV) de best bekeken video's van 2018 nogmaals te zien. Vanaf zaterdag is dagelijks om 19.30 uur een nieuwe video te zien….. we tellen samen met u af naar de nummer 1 op oudejaarsavond.

Een overzicht:


31-12: Film van Dylan

#1: Onbetwist op nummer 1, de filmpremière van De Film van Dylan Haegens. Op zondag 12 was het Schouwburgplein helemaal gevuld met fans die een glimp van de filmsterren wilden opvangen.

30-12 Stormschade

#2: Op nummer 2 staat de grote storm die op 18 januari over Venray raasde. Weet jij nog waar je was die dag?

29-12 Presentatie Smeets

#3: De bronzen plek gaat naar Harrie Smeets. 10 oktober werd bekend dat hij de nieuwe bisschop van Roermond zou gaan worden.

28-12 Venray van toen Oirlo deel 1

#4: Ook Venray van toen is vertegenwoordigd. Deze uitzending over Oirlo is de best bekeken aflevering van 2018. Heb jij hem al gezien?

27-12 Optocht

#5: De carnavalstopper was dit jaar de optocht. Wie verdiende volgens jou de prijzen?

26-12 Prins Roel

#6: Roel Gommans was dit seizoen de prins van De Piëlhaas.

25-12 Roetsj

#7: Carnaval start natuurlijk met de Roetsj. Voor 2019 wenst Peel en Maas (TV) jou ook alvast een goede roetsj!

24-12 Eindexamengala

#8: Hét hoogtepunt voor de eindexamenkandidaten, hun gala en galastoet. Heb jij jouw examen gehaald? En bevalt de vervolgopleiding?

23-12 BinckBank

#9: De tijdrit van de BinckBankTour was misschien wel het meest sportieve hoogtepunt in Venray dit jaar. Stond jij ook langs de route?

22-12 SMT

#10: SMT Oostrum bestond dit jaar 100 jaar en dat werd groots gevierd. Beleef het feestje opnieuw als opwarmertje voor de kerstdagen.


Raad beslist mee over zonnepark

Smakt-Holthees | De gemeenteraad van Venray krijgt een belangrijke stem in de ontwikkeling van het zonnepark ten zuiden van Smakt en Holthees. Het plan voor een zonnepark van zo'n 50 voetbalvelden wordt in februari aan de raad voorgelegd. Het park is een initiatief van het bedrijf Kronos.

De gemeenteraad wordt in februari gevraagd om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het project te verlenen. Dat wil zeggen dat gemeenteraad goedkeuring moet geven voor het verlenen van de omgevingsvergunning voor het zonnepark. Zonder deze verklaring kan het college van B en W de omgevingsvergunning voor het zonnepark niet verlenen. De gemeenteraad krijgt dus een sleutelrol in deze zaak. Wethouder Carla Brugman laat weten nog steeds achter het plan te staan. "We twijfelen er niet aan dat dit een goed plan is. Het college staat achter het plan. Duurzaamheid is echt een belangrijk thema voor ons."

College staat nog steeds achter zonnepark

Als de verklaring wordt afgegeven door de gemeenteraad ligt het plan opnieuw ter inzage voor zienswijzen. De raad wordt betrokken, omdat tijdens een informatieavond op 19 november bleek dat het plan bij de omgeving gevoeliger ligt dan in eerste instantie gedacht. Ook vonden de inwoners dat ze niet goed waren geïnformeerd over de plannen. "Initiatiefnemer Kronos gaat op aandringen van de gemeente Venray opnieuw met de directe omwonenden in gesprek", zegt wethouder Martijn van der Putten. "Je kunt wel stellen dat we met een schone lei beginnen. We willen allemaal een stuk duurzamer worden en daar is dit plan een belangrijk onderdeel van."

Sleutelrol weggelegd voor gemeenteraad Venray

De gemeente Venray moet de komende jaren grote inspanningen leveren om in 2030 de CO2-uitstoot met de helft te hebben verminderd. Het college van B en W vindt het lokaal opwekken van groene stroom met zonnepanelen en windmolens daarbij heel belangrijk. Zonder grootschalige duurzame stroomproducties haalt de gemeente Venray de klimaatdoelstelling niet. 'Het project in Smakt is het eerste maar zeker niet het enige project wat daaraan moet bijdragen', schrijft de gemeente Venray.

Een zonnepark is een veld met zonnepanelen. De zonnepanelen wekken op een duurzame manier elektriciteit op uit het zonlicht. De ervaren ontwikkelaar Kronos Solar wil een zonnepark realiseren in Smakt en verbindt zich 25 jaar aan het park. Het park moet groene stroom opwekken voor circa 7700 huishoudens.


Concert in
't Helder Overloon

Overloon | Paul Vens en Herman Verheijen verzorgen op woensdag 26 december om 15.00 uur een liederen- en klankschalenconcert in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon.

De liederen die Paul Vens schrijft zijn geïnspireerd door beleving van de natuur. Zijn muziek creëert een speciale sfeer, een ruimtelijkheid waarin stilte een plaats heeft. Tibetaanse klankschalen zijn een vast onderdeel geworden in zijn concerten. Deze lang doorklinkende trillingen hebben een aangenaam en ontspannend effect op de luisteraar. Vens en Verheijen spelen liedjes van hun nieuwste cd's, maar ook ouder werk. Het belooft een intiem en sfeervol concert te worden. Kaartjes zijn te bestellen via (0478)641404/06-27007511 of het e-mailadres t-helder@ziggo.nl.