Rabobank steunt documentaire

Venray | Het Rabobank Coöperatiefonds Horst-Venray steunt de b documentaire die filmmaker Ruud Lenssen uit Horst maakt over het thema dementie. In het bijzonder volgt de filmmaker de verandering van zijn dementerende vader Jac en de worsteling van zijn moeder Ria als mantelzorgster en echtgenote. De Rabobank financiert de documentaire met een bedrag van 3.337 euro.

De documentaire is een samenwerking tussen Ruud Lenssen Documentaires en de Stichting Capricorn uit Meerlo. Namens Rabobank Horst-Venray reikte medewerkster Yvonne Wanten een cheque uit aan secretaris René Poels (Capricorn) en filmmaker Ruud Lenssen. De documentaire heet 'Wei', doelend op het weiland waar vader Jac Lenssen door de jaren heen met hart en ziel 'boerde' en zijn pony's en vee verzorgde. Het was zijn lust en zijn leven.

Toen eenmaal de dementie de kop op stak, kon hij de weg naar het weiland niet meer alleen vinden en moest zijn vrouw altijd mee. Naarmate het dementieproces vorderde, werd het steeds moeilijk voor Ruuds moeder.

De dag nadat de Rabobank cheque werd overhandigd, is vader Jac opgenomen in een verpleeghuis en heeft hij definitief afscheid moeten nemen van zijn Wei. De documentaire gaat naar verwachting najaar 2019 in première.


Skechers breidt intralogistiek uit met Inther Group

Venray | De Amerikaanse schoenengigant Skechers gaat zijn intralogistiek verder uitbreiden binnen hun Europees Distributie Centrum in Luik. Inther Group is wederom gevraagd deze uitbreiding te realiseren zodat de noodzakelijke capaciteit op de groeiende vraag binnen Europa gewaarborgd blijft.

Binnen het 128.000 vierkante meter grote distributiecentrum zal 3,5 kilometer compleet nieuwe conveyor techniek worden geplaatst waardoor er in totaal 8 kilometer aan rollenbanen zal ontstaan.

Daarnaast zal een dubbelzijdge Natrix shoesorter (met een capaciteit van ruim 6700 dozen per uur), twee Inther Conveyor Equipment weegschalen met dimensioner en twee High Performance Transfer wissels met een capaciteit van circa 2600 dozen per uur worden toegevoegd. "Wij werken al jaren graag samen met Skechers. Met deze uitbreiding zijn zij voorbereid op de toekomst en verzekerd van optimale intralogistiek", aldus Paul Hermsen - General manager bij Inther Group.

Groei vraagt om meer automatiseringVanuit het Europees Distributiecentrum (EDC) van Skechers worden alle kanalen bediend: de klanten van de eigen webshop, de Skechers Retail stores, en de wholesale customers. Sophie Houtmeyers, VP Distribution Operations: "Skechers Europa, maar ook wereldwijd, voorziet een verdere groei de komende jaren en daarom is er gekozen voor een een uitbreiding van de automatisering in het EDC. Onze tevredenheid over de huidige systemen moedigt ons aan om dezelfde partners hiervoor aan te spreken."


Inther Group is tevens verantwoordelijk voor de gehele engineering en aansturing (PLC controls) van deze oplossing. Naar verwachting wordt deze uitbreiding in november 2019 in gebruik genomen door Skechers.


Kalender De Peelbergen 2019 goed gevuld

Kronenberg | De aankomende Christmas show bij het Equestrian Centre de Peelbergen besluit een jaar van veel concoursen in Kronenberg. De organisatie heeft ook in 2019 een volle wedstrijdkalender gepland, waarbij het nieuwe kerstconcours op het programma blijft en daarnaast nog zestien internationale evenementen in vier verschillende disciplines verreden zullen worden.

Naast veertien internationale springconcoursen, is er tevens plaats voor de menners, de eventers en de paradressuurruiters. Eind april zal de wereldtop van de enkel-, tweespan en vierspannen de strijd aan gaan op de terreinen van het ECdP en Grandorse. Begin mei wordt er op dezelfde locaties voor de paarden en de pony's een eventingwedstrijd georganiseerd. Voor paradressuurruiters staat in juni een CPEDI3* ingepland.

Aan springsport is tevens geen gebrek. Naast de dertien uitgeschreven CSI2*, 1* en YH1*- concoursen is er voor ponyruiters, children, junioren en U25-ruiters een speciaal weekend ingeroosterd eind juni.

"Op deze manier proberen we voor iedereen wat wils te organiseren. Er is nog de wens om tevens een wedstrijd voor de internationale dressuurruiters toe te voegen, maar hier zijn we momenteel nog over in gesprek vanwege verschillende andere dressuurevenementen rond die tijd", vertelt Frank Laenen namens de organisatie.

Tijdens de komend CSI kan De Peelbergen rekenen op veel deelnemers. Grote namen komen onder andere uit Zwitserland. Met zilveren WEG-medaillist Martin Fuchs op plaats negen van de wereldranglijst, gevolgd door meervoudig olympische medaillewinnaar Pius Schwizer (34).

Uit eigen land zijn er tevens een flink aantal springruiters die een gooi zullen doen naar een kerstbonus, waaronder Limburgers Michel Hendrix, de gebroeders Van Asten en de familie Thijssen. Ook Nederlands kampioen Frank Schuttert en de Schröder-broers zijn van de partij.

Voor meer informatie en de deelnemerslijsten van de Christmas show www.peelbergen.eu/csi-de-peelbergen-wintershow-2018. Voor een overzicht van de kalender van 2019 zie www.peelbergen.eu/2019-2/.